tjendol of cendol: het nieuwe trenddrankje na bubble tea?

Hou je van exotische smaken en verfrissende drankjes? Dan is tjendol of cendol zeker iets voor jou. Het drankje/dessert uit Zuidoost-Azië wordt ook steeds populairder in de Westerse wereld. Het doet ons denken aan de hype die een paar jaar geleden ontstond rond bubble tea.

Om je eigen tjendol te maken heb je een speciale zeef nodig om tjendol-sliertjes te maken. De mix bestaat uit sago, tapioca, mungbonenmeel en groene kleurstof. Vul het aan met kokosmelk en palm-suiker en klaar ben je!

Tjendol met Bandoeng ’22

De groene noedels geven het drankje zijn karakteristieke smaak en kleur. Het is de perfecte manier om op een warme dag af te koelen. Een scheutje Bandoeng’22 erin is ook een aanrader.

Je kunt chendol vinden in de meeste Zuidoost-Aziatische restaurants of het zelf maken. Je vindt de ingrediënten bij de meeste toko’s, of online bij tjinstoko.eu. De zeef komt via toko gembira.

Kook de wereld!

De wereld is een dorp geworden, en dat voel je in de keuken. Ga mee op culinaire wereldreis in het mei 2023-nummer van delicious.magazine en trek langs diverse landen in eigen keuken. We reizen naar Korea en Maleisië voor kleurrijke smaken, naar de Verenigde Staten met Janneke Philippi voor heerlijk comfortfood, en naar Scandinavië voor traditionele cake, taart en koekjes. En ondertussen doen we nog veel meer landen én keukens aan.

Bestel het nummer hier!

Cendol tjendol