bijzonder: bubble tea

delicious. heeft een nieuw drankje gespot: bubble tea. Hoewel, nieuw? Het drankje is al jaren geleden uitgevonden in Taiwan en daar een groot succes. Die trend is nu overgewaaid naar Europa. In bruisend Berlijn schenken veel hippe zaken het drankje en in Den Haag opent straks een bubble teacafétje. Wat is het eigenlijk voor een drankje?

Eerlijk is eerlijk: bubble tea heeft weinig met thee te maken. Zelfs niet met ijsthee. Toch is het een drankje op basis van thee dat (naar keuze) wordt gemengd met vruchtensiroop en melk. Het heksendrankje wordt stevig geschud waardoor er een schuimlaagje ontstaat. Samen met tapiocaballetjes of -blokjes maken deze het tot ‘bubble’ tea.

Redactiestagiair Bas bestelde bij Bubble’s Tea Bar aan de Henriette-Herz-Platz in Berlijn een zwarte thee met groene appel en mangobolletjes: ‘De chemist tapte eerst thee uit een groot vat. Daar ging een shotglaasje groene appelsiroop bij en flink wat ijs. Hij plaatste de cocktailshaker in een schudmachine. Om het af te maken schepte hij wat oranje balletjes in de beker. De beker werd geseald met roze folie en daar prikte je dan het rietje door.’

Klinkt erg chemisch. Hoe smaakt het? ‘De bubble tea smaakt echt naar groene appel en is superzoet. De theesmaak is totaal verdwenen. En toen ik het drankje bijna op had, kwamen de bolletjes. Deze felle balletjes geven een heel apart mondgevoel. Misschien dat kinderen ze leuk vinden, maar ik vind ze te zoet. Bovendien blijft dat hulsje wat je kapot bijt in je mond hangen. Wel is het dorstlessend!’

Proeven? Dat kan al in Rotterdam bij YoYo! Fresh Tea Bar, A-fusion op de Zeedijk in de hoofdstad en binnenkort opent een Bubble Tea Café in Den Haag. Maar het drankje is ook al gespot in een aantal toko’s. Proef en oordeel zelf!

FOTO: YELP.COM