een muzikale én culinaire podcast voor kinderen – in Smaakspoken komen alle smaken aan bod

Het kinderboek Smaakspoken – het geheim van de zeven smaken, van Daan Faber en illustrator José Luis García Lechner verscheen in 2021 en was al een groot succes. Nu is er dan ook een muzikale podcast om dit betoverende verhaal nog verder te beleven.

Nog meer culinaire podcasts? Dit zijn de lekkerste culinaire podcasts van Nederlandse bodem

Van bekroond boek naar swingend smaaksprookje 

De muzikale podcast Smaakspoken wordt ingesproken door actrice Thekla Reuten. Muzikant Gerson verzorgde de muziek. In zeven weken ontstaat er zowel een luisterboek als compleet album met zeven ‘smaaksongs’ van artiesten als Sef, Zoë Livay, Shirma Rouse en Stef Bos. 

Het verhaal, over de verbindende kracht van smaken in de relatie tussen de 9-jarige Puck en haar vader chef Maro, werd eerder bekroond met de Jenny Smelik-IBBY Prijs, voor diversiteit in jeugdliteratuur, en de Bronzen Penseel voor de illustraties.

Alle smaken in Smaakspoken

In de podcast komen in 7 afleveringen alle basissmaken aan bod. Elke smaak is gekoppeld aan een andere Nederlandse artiest: Na-Young Jeon (Zout), Dio (Pittig), Sef (Zuur), Quique (Vet), Zoë Livay (Umami), Stef Bos (Bitter) en Shirma Rouse (Zoet).

Omdat smaken volgens de makers ook raken aan emoties, herinneringen en cultuur, lag bij de creatie van een audioboek een rol voor muziek voor de hand.

Daan Faber: “In ons boek komen de zeven smaken tot leven in kleurrijke personages. Tijdens het schrijfproces hoorden José en ik soms al muziek die erbij zou passen. Letterlijk toekomstmuziek. Totdat we de geniale Gerson Main tegenkwamen, die voor elke smaak een volwassen liedje schreef en componeerde.”

De afleveringen verschijnen de komende zeven zaterdagen op Spotify. 

Smaakspoken podcast