dit waren de populairste recepten op Instagram in september

In de late uurtjes, thuis op de bank scrollen we wat af op Instagram. De heerlijkste gerechten passeren de revue bij onze favoriete food-accounts en het gros van de plaatjes mag in het mapje ‘nog maken’. Herkenbaar?

Ook op ons eigen profiel delicousmagazinenl proberen we je altijd te inspireren met de lekkerste recepten. Mocht je ons nog niet volgen, doe dat dan. Vinden we leuk!

Onderstaande recepten – of beelden – vallen klaarblijkelijk in de smaak en werden massaal geliked. Vooral de peer bourdaloue met crème crue van Joris Bijdendijk is er eentje waar we gráág meer over willen weten.

Net als onze vega lasagne met paddenstoelen. Een herfstfavoriet die je in een handomdraai in elkaar zet.

Wat nog meer populair is op de ‘gram? Bekijk de lijst hieronder.

peer bourdaloue met crème crue
Deze stoofpeertjes op chic van Joris Bijdendijk zijn ingestopt in een romige deken van frangipane. Serveer ze direct uit de oven met een lik crème crue.
Frangipane: hier komt de vulling vandaan (plus een verrukkelijk recept)
naar recept
Peer bourdalaque
paddenstoelenlasagne
Herfstfavorieten als lasagne, pilav, curry en bolognesesaus maak je heel makkelijk vega of vegan. Gebruik extra veel groenten, peulvruchten, kruiden en specerijen en herontdek comfort food vol smaak.
naar recept
paddenstoelenlasagne vegetarische lasagne
abrikozen-amandeltaart
Onder dit crunchy dakje zit een verrassing: zomerzoete abrikozen in romige amandelvulling. Neem een groot stuk mee als je door vrienden op de koffie of thee wordt uitgenodigd.
Steenfruit! Deze 18 taarten lenen zich perfect voor perziken, abrikozen en kersen
naar recept
abrikozen-amandeltaart
pasta al limone met garnalen & basilicum
When life gives you lemons, make pasta! Want van een scheut citroensap, versgeraspte citroenschil of een paar schijfjes citroen wordt elk gerecht lekkerder. Maar vooral deze klassieker!
Deze pasta is ook verrukkelijk: pasta met chorizo, vongole en garnalenolie
naar recept
pasta al limone
cannelés van Joris Bijdendijk
De perfecte cannelé heeft een diep gekaramelliseerde buitenkant en een zachte, bijna custard-achtige binnenkant. Let op: begin twee dagen van tevoren aan dit recept.
Lees ook: dit zijn de beste kookboeken van Joris Bijdendijk, volgens delicious.lezers
naar recept
canneles

Bekijk ook: perentaart recept: 10 onwijs lekkere (herfst)taarten

Peer bourdalaque
RECEPTEN: JORIS BIJDENDIJK | BEREIDING JORIS BIJDENDIJK, IVAN BEUSINK, YASCHA OOSTERBERG, HANNA VAN DEN BOS | FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN, JESSIE LE COMTE | STYLING: JESSIE LE COMTE, STEPHANIE PANDER.