Op zoek naar inspiratie voor vanavond? Werp even een blik op ons Instagram-account, dan vind je sowieso iets lekkers. Onderstaande recepten vielen afgelopen maand volop in de smaak bij onze volgers en wil je zelf ook maken.
Het is oktober, dus natuurlijk konden een soep, paddenstoelrecept en comforting laagjesdessert met chocolade niet ontbreken.
5. Broccoli-knolselderijsoep met whipped geitenkaas & zadencrunch
Deze broccoli-knolselderijsoep met whipped geitenkaas & zadencrunch van Julie Teeken kun je met recht Hollands glorie in een nieuw jasje noemen!
Niks mis met een Hollands menu, vindt Julie. In delicious.oktober vind je dan ook acht toppers van recepten van haar hand. Mét lekker veel herfstgroenten: kip met pastinaak, appel & piccalilly, plaattaart met spicy spruitjes & makreel of wat dacht je van pasta met spinazie, pompoen & varkenshaas?
4. Paddenstoel-pie
Laat je tafelgenoten door het goudbruine bladerdeegdakje scheppen om de romige vulling met heel veel paddenstoelen te ontdekken.
We willen je niet opjagen, maar wellicht is dit een leuk recept om alvast te proefkoken voor de feestdagen. Zo’n klassieker waarmee je iedereen verleidt.
3. Fudge trifle
Hou nog een gaatje over voor dit toetje van laagjes macadamia-room, chocolade-fudge met frambozen en gezouten dulce de leche-crème. Om je vingers bij af te likken!
Oh, en zet dit recept alvast in je favorieten voor de feestdagen. Daar gaan je gasten je nog dankbaar voor zijn. Nog ‘maar’ 73 dagen tot kerst. Klinkt lang, maar dit recept wil je zeker al een keer eerder maken onder het mom van ’testen’.
2. Okonomiyaki-pannenkoek
Kool past bij álle smaken uit de hele wereld, is oergezond en lekker in zoveel gerechten. Vergeet koolsla en maak een okonomiyaki-pannenkoek. De okonomiyaki-pannenkoek komt uit Japan en wordt echt gezien als een comfortfood. Dit komt doordat het supermakkelijk te bereiden is en lekker hartig.
1.Paddenstoelgoulash
Herfst is een vrijbrief voor alles, maar dan ook echt alles met paddenstoel.
Gestoofd, goudbruin gebakken, in romige vulling of krokant gefrituurd: paddenstoelen geven elk gerecht een diepe aardse smaak en een lekkere beet. Deze keer stoppen we ze in de klassieke goulash, zodat-ie nog sappiger en complexer smaakt.
Meer inspiratie? Shop delicious. voor de lekkerste recepten met ingrediënten uit het seizoen.