Aardappeltjes! Om precies te zijn: nieuwe aardappels. Daar hadden we massaal zin in. En geef ons eens ongelijk. Nu ze er zijn, wil je er van genieten ook. Niet één, maar twee recepten met deze verse aardappels staan in onze lijst met populairste recepten.
Een andere topper is onze tomaten-paprikasoep. Heb je deze groenten nog in de koelkast liggen, dan raden we van harte aan om de soep te maken. Het voelt direct of je op je favoriete vakantieadres in de zon bent.
Wat afgelopen maand nog meer in de smaak viel op onze Instagrampagina? Je ziet het hieronder.
1. Tomaten-paprikasoep
Als je deze vegetarische tomatensoep met gebakken feta hebt geproefd wil je ’t nooit meer anders. Tomaat en paprika vormen de perfecte basis en de oregano en venkelzaad nemen je mee naar de zonovergoten Méditerranée. Per ongeluk iets te veel gemaakt, neem dan een portie mee als lunch!
2. Stoof van nieuwe aardappelen
Net binnen en maar zo kort te koop, de nieuwe oogst aardappels. De eerste vroege aardappels van het jaar worden ook wel primeur-aardappeltjes genoemd. Ze zijn vaak klein van stuk met een delicaat dun schilletje, dus schillen hoeft niet. Heerlijk in zo’n romige stoof met groene asperges en sappige kipdijfilet.
3. Aardappeltjes met roquefort
Na storm Poly hadden we zin in de troostrijke smaak van zilte blauwe kaas. Samen met deze krokante aardappels heb je een succesnummer te pakken. Bak er eventueel een steak bij en zet een groene salade op tafel en wij zeggen: niks meer aan doen!
Extra supertip: als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden, maar wel lekker fluffy van binnen blijven.
4. Aardbeien cheesecake (zonder oven)
Bekijk de zomer eens door een roze bril en serveer deze prachtige cheesecake in roze- en roodtinten. Met zacht zoet kleinfruit als aardbeien maak je zelf de állerlekkerste zomertaart.
Voor iedereen die smult van cheesecakebodems: deze is extra dik (yay!) en lekker kruidig dankzij de kardemom, kaneel en gember.
5. Ananas-amandelcake
Ga los met ananas, geweldig giga fruit dat zowel in zoete als hartige gerechten past. Met dit verse tropische droomingrediënt en een snuf kardemom, gember en vanille, maak je amandelcake nóg rijker van smaak.
Omdat een rijpe ananas willen kopen helaas nog steeds geen exacte wetenschap is, een paar tips. Je kunt het beste aan de bodem ruiken; in dat deel van de vrucht is het sap meestal zoeter, en als de ananas rijp is, dringt het aroma door de dikke schil. En, vaak heb je meer slagingskans als je voor een middelgroot exemplaar gaat. Succes!
6. Tortelloni in ricottasaus
Koop de juiste ingrediënten en je hebt al 70% van deze zomerpasta in the pocket! Zachte kussentjes uit het koelvak, een goed blik tomaten, kant-en-klare gehaktballetjes (soms kijken we even de andere kant op) en ricotta van de traiteur. Eenvoudiger wordt het niet.
De ideale easy pasta als je maar 20 minuten hebt.
Bekijk ook: op naar het Zuiden! Waarom je als vakantieganger delicious. augustus niet wil missen
Meer inspiratie? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!