Aardappeltjes! Om precies te zijn: nieuwe aardappels. Daar hadden we massaal zin in. En geef ons eens ongelijk. Nu ze er zijn, wil je er van genieten ook. Niet één, maar twee recepten met deze verse aardappels staan in onze lijst met populairste recepten.
Een andere topper is onze tomaten-paprikasoep. Heb je deze groenten nog in de koelkast liggen, dan raden we van harte aan om de soep te maken. Het voelt direct of je op je favoriete vakantieadres in de zon bent.
Wat afgelopen maand nog meer in de smaak viel op onze Instagrampagina? Je ziet het hieronder.
1. Tomaten-paprikasoep
Als je deze vegetarische tomatensoep met gebakken feta hebt geproefd wil je ’t nooit meer anders. Tomaat en paprika vormen de perfecte basis en de oregano en venkelzaad nemen je mee naar de zonovergoten Méditerranée. Per ongeluk iets te veel gemaakt, neem dan een portie mee als lunch!
Soep doet het eigenlijk altijd goed! Dus ook deze vegetarische tomaten-paprikasoep met feta wordt jouw nieuwe favoriet. Tomaat en paprika vormen de perfecte basis en de oregano en venkelzaad zorgen voor de warme smaak. Maak stiekem iets te veel, dan heb je meteen een goede lunch!Nog meer zin in soep? Deze kruidige linzensoep is ook heel lekker!
naar recept2. Stoof van nieuwe aardappelen
Net binnen en maar zo kort te koop, de nieuwe oogst aardappels. De eerste vroege aardappels van het jaar worden ook wel primeur-aardappeltjes genoemd. Ze zijn vaak klein van stuk met een delicaat dun schilletje, dus schillen hoeft niet. Heerlijk in zo’n romige stoof met groene asperges en sappige kipdijfilet.
Nieuwe aardappels en dragon zijn dikke vrienden. Heerlijk in zo'n romige stoof met groene asperges en sappige kipdijfilet. Nog zo'n populair piepergerecht: geroosterde aardappels met roquefort
naar recept3. Aardappeltjes met roquefort
Na storm Poly hadden we zin in de troostrijke smaak van zilte blauwe kaas. Samen met deze krokante aardappels heb je een succesnummer te pakken. Bak er eventueel een steak bij en zet een groene salade op tafel en wij zeggen: niks meer aan doen!
Extra supertip: als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden, maar wel lekker fluffy van binnen blijven.
Extra supertip: als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden, maar wel lekker fluffy van binnen. Of ga voor deze geroosterde aardappels – zonder kaas, mét bacon en verse kruiden: waanzinnig krokante aardappels.
naar recept4. Aardbeien cheesecake (zonder oven)
Bekijk de zomer eens door een roze bril en serveer deze prachtige cheesecake in roze- en roodtinten. Met zacht zoet kleinfruit als aardbeien maak je zelf de állerlekkerste zomertaart.
Voor iedereen die smult van cheesecakebodems: deze is extra dik (yay!) en lekker kruidig dankzij de kardemom, kaneel en gember.
Bekijk de zomer eens door een roze bril en serveer deze prachtige cheesecake in paarse, roze, of roodtinten. Met zacht zoet kleinfruit als aardbeien maak je zelf de állerlekkerste zomertaart. Tip: begin een dag eerder aan dit recept. Een cheesecake met ander fruit? Probeer deze variant met kersen.
naar recept5. Ananas-amandelcake
Ga los met ananas, geweldig giga fruit dat zowel in zoete als hartige gerechten past. Met dit verse tropische droomingrediënt en een snuf kardemom, gember en vanille, maak je amandelcake nóg rijker van smaak.
Omdat een rijpe ananas willen kopen helaas nog steeds geen exacte wetenschap is, een paar tips. Je kunt het beste aan de bodem ruiken; in dat deel van de vrucht is het sap meestal zoeter, en als de ananas rijp is, dringt het aroma door de dikke schil. En, vaak heb je meer slagingskans als je voor een middelgroot exemplaar gaat. Succes!
Ga los met ananas, geweldig giga fruit dat zowel in zoete als hartige gerechten past. Met dit verse tropische droomingrediënt en een snuf kardemom, gember en vanille, maak je amandelcake nóg rijker van smaak.Gek op de zoetzure smaak van ananas, maak dan ook een van deze recepten.
naar recept6. Tortelloni in ricottasaus
Koop de juiste ingrediënten en je hebt al 70% van deze zomerpasta in the pocket! Zachte kussentjes uit het koelvak, een goed blik tomaten, kant-en-klare gehaktballetjes (soms kijken we even de andere kant op) en ricotta van de traiteur. Eenvoudiger wordt het niet.
De ideale easy pasta als je maar 20 minuten hebt.
Tortelloni is een pastasoort waarbij de pasta wordt gevuld met verschillende ingrediënten, zoals tomaat of kaas. Tortellini is de kleinere variant en wordt vaak gevuld met vis of vlees. Heerlijk met gehaktballetjes en tomaten-ricottasaus.Blijf in Italiaanse sferen met deze pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
naar receptBekijk ook: op naar het Zuiden! Waarom je als vakantieganger delicious. augustus niet wil missen
Meer inspiratie? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!





