meloen, nectarine, bramen! De populairste recepten op Instagram in augustus waren fruitig

Voor ons is er bijna niets leuker dan terugblikken op de maand en kijken wat er bij jullie als delicious.lezers in de smaak viel. Wat hebben jullie gekookt of gebakken? Wat ga je zéker nog een keer maken?

Dat het in augustus helemaal om fruit draait, is misschien een no-brainer. Want natuurlijk koken we deze maand het liefst met alles wat het seizoen te bieden heeft.

Onderstaande recepten werden dan ook het meest geliked op ons Instagram-account. Mocht je ons nog niet volgen, kijk dan even hier!

5. Meloensalade met mozzarella en ham-pangratto

Meloen vindt het heerlijk om in zoute ham te worden gerold. En omdat je aan een succesformule weinig hoeft te sleutelen, geven we ‘m alleen een upgrade – of variatie, hoe je het ook wilt noemen.

In plaats van de klassieke borrelhap strooien we hier knapperig uitgebakken ham, geroosterde venkelzaadjes en knoflook over de meloen. Een supersalade die je afmaakt met de lekkerste mozzarella die je kunt vinden en knalgroene bieslookdressing. Kwartiertje werk, eindeloos genieten.

meloensalade met mozzarella en ham-pangrattato
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Perzik, meloen, druiven, ananas en vijgen zijn juist de bom in royale zomersalades. Geef deze meloensalade bij de bbq, als voorgerecht of serveer 'm op warme dagen als lunch.
naar recept
meloensalade met mozzarella

4. Ricottacake met nectarines en walnoten

Ricotta, sappige steenvruchten en zoete honing: dat moet wel een Italiaanse cake zijn. Jubelend over hete keukens en zonnebrand hebben we stiekem heel veel zin gekregen om die oven gewoon lekker wél aan te zetten en een cake te bakken met zomerfruit. De nectarines, perziken en abrikozen liggen er al klaar voor, en met dit recept komt het helemaal goed.

ricottacake met nectarines en walnoten
Je kunt deze ricottacake ook met stevige, maar rijpe perziken of abrikozen maken; kies fruit dat er het beste uitziet. Buiten het seizoen kun je eventueel perziken uit blik gebruiken. Die zijn wel wat zoeter en missen wat zuur, maar zijn ook lekker.
naar recept
Ricottacake met nectarines

3. Watermeloen-cheesecake met gember

Ineens kregen we een goddelijke openbaring: wat nou als we onze twee lievelingen combineren? Cheesecake én watermeloen, samen in één perfecte zomertaart.

We durven te wedden dat dit een van de verfrissendste cheesecakes is die je op een zomerdag zult eten. Het contrast tussen alle laagjes is betoverend: knapperige gemberkoekjes, zijdezachte yoghurt en roomkaas, en precies genoeg watermeloen bovenop.

watermeloen-cheesecake met gember
Ga voor zo’n joekel want watermeloen is een simpel zomeringrediënt dat zowel met zoet én hartig goed samen gaat. Wij geven je een briljante recept voor een cheesecake, maar wat je overhoudt moet absoluut in een grote salade of slushie.
naar recept
watermeloen cheesecake gember

2. Meringue met bramen en citroenverbenaroom

Ben jij dit weekend de struiken ingedoken, maar heb je iets te veel bramen geplukt? Deze juicy rakkers zijn perfect voor in een meringuerol. Voeg een vleugje verse verbena toe (want die is nu ook volop te koop) en je hebt een droom van een weekendtoet.

meringue met bramen en citroenverbenaroom
Deze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken!
Ook heel lekker: frambozenmeringues.
.
naar recept

1. Sinaasappelcake met marmelade

Van sappige sinaasappel tot frisse citroen, subtiele limoen en tikje bittere grapefruit: de unieke aromatische mix van zoet & zuur van citrus lijkt gemaakt voor frisse fruittoetjes en taart.

Dek de tafel gezellig met een bont – of juist wit wapperend linnen – tafelkleed, gekleurde bordjes erop, potje thee of koffie, en dan deze amandelcake met heel veel sinaasappel. Een perfecte zondag, toch?

Alleen nog even vechten om de garde: wie mag de slagroom eraf likken?

sinaasappelcake met marmelade
Van sappige sinaasappel tot frisse citroen, subtiele limoen en tikje bittere grapefruit: de unieke aromatische mix van zoet & zuur van citrus lijkt gemaakt voor frisse fruittoetjes en taart.
naar recept
sinaasappelcake-crop2

sinaasappelcake-crop2
RECEPTEN: JO BARRETT | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.