dít is het meest gegoogelde recept van 2022 – en je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niet onze Hollandse pannenkoeken – hoeveel eieren ook alweer? – maar paneer pasanda was het meest gegoogelde recept van 2022. En ja, we begrijpen dat dat wellicht vragen oproept.

Want tenzij je Indiase roots hebt of er regelmatig komt, ken je het gerecht misschien niet. Maar met 1,4 miljard inwoners is het niet gek dat India een grote vinger in de spreekwoordelijke pap heeft als het gaat om de google trends van 2022. Paneer pasanda dus, daar werd het meest naar gezocht via de zoekmachine.

Waarom uitgerekend dít Indiase recept de lijst aanvoert, is een mysterie. Maar wie krijgt er geen trek van onderstaande beschrijving?

Wat is paneer pasanda?

Paneer is een verse kaas die veel wordt gebruikt in de Noord-Indiase keuken (en in die van andere nabijgelegen landen). Het meest bekend is misschien wel Palak Paneer, groene spinaziecurry geserveerd met goudkleurig gebakken paneer.

De verse kaas snijdt je in dunne plakjes in hetzelfde formaat, die je vervolgens besmeert met een chutney (of kunnen we beter zeggen pesto?) met onder andere mint en koriander. Leg er twee op elkaar en je hebt een ‘paneer sandwich’. Deze haal je door een beslagje en frituur je in een laagje olie in de pan.

De gefrituurde, belegde kaas serveer je vervolgens in een romige saus op basis van onder andere tomaat, ui, cashewnoten of amandel, room of yoghurt (voor het romige) en diverse kruiden en specerijen.

In de beschrijving van onderstaande video vind je het complete paneer pasanda recept:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meest gegoogelde recept 2022

Ieder jaar maakt Google een overzicht met wáár we het meest naar zochten het afgelopen jaar. Andere recepten die populair waren: een Braziliaanse cake (bolo caseiro), een Turks hartig koekje (tuzlu kurabiye), overnight oats en een Duits kaneelbroodje (zimtschnecken).

Lees ook: 14x recepten om verrukkelijk Indiaas te koken

paneer pasanda - meest gegoogelde recept