7x dit kun je óók op de bbq bereiden (verrassend lekker)

Avocado of cake roosteren op de bbq? Het kan! Sterker nog, het is verrassend lekker. Imponeer je gasten bij de volgende barbecue met één van deze bijzondere producten voor op ’t rooster. Weer eens iets anders dan een stukje vlees of schijf ananas. 

7 x Dit kun je óók op de barbecue bereiden

Tuinbonen of sojabonen laat je in hun peulen en rooster je rondom tot ze grilstreepjes krijgen en gaar zijn. Eet ze als edamame – rechtstreeks uit de peul dus.

Avocado is verrassend lekker van de bbq, want zo krijgt hij een vleugje rooksmaak. Snijd hem in kwarten, bestrijk die met wat olie en gril tot ze streepjes krijgen. Ook spannend in guacamole!

bijzondere bbq - delicious

Cake in plakken bestrijk je met gesmolten boter en gril je tot ze lichtgeroosterd zijn. Lekker met geroosterd fruit, room of ijs.

Olijven geef je een verrukkelijk smoky flavour door ze aan spiesjes te rijgen en boven de bbq te steken tot ze lichtgekleurd zijn.

Spruitjes minder geschikt voor een zomerse bbq, maar dés te lekkerder op de winter bbq. Blancheer ze, steek ze aan spiesen en gril ze rondom tot ze gaar zijn, maar nog wel beet hebben.

Trosje druiven bestrijk je met wat olijfolie en leg je direct op het rooster van de grill. Rooster tot de druiven zachter worden, maar nog heel zijn. Lekker bij gegrild wild of varkensvlees.

Bekijk ook: zó maak je zelf de allerlekkerste smokey bbq-saus: 

PRODUCTIE EN TEKST SUZANNE BEELD ISTOCK

bijzondere bbq - delicious