de 6 populairste Instagram-recepten van januari doen het de hele winter goed

Toe aan wat nieuwe kookinspiratie? Raadpleeg dan zeker even onze Instagram-recepten, dan zit de komende wintermaanden sowieso gebakken. In dit artikel zetten we de hardlopers van afgelopen maand nog eens op een rij.

Stuk voor stuk zijn het recepten die zich prima lenen voor deze wintermaanden. Ergo: een flinke portie comfortfood waar je extra van wil opscheppen (Italiaanse gnocchi! Marokkaanse tomatensoep! Visstoof met mosterdroom!) én genoeg zoet om avondenlang in de keuken te slijten.

Karamelliefhebbers kunnen sowieso hun hart ophalen met het recept voor de s’morestaart én de notencake. Is de een voorzien van een rijke karamellaag, de ander krijgt een heerlijke karamelsaus als topping.

Dit zijn de populairste Instagram-recepten van januari 2024

6. Gnocchi met pesto-parmezaanbechamel

De winter vraagt om feelgood-food waarmee je iedereen gelukkig maakt. Deze gnocchi met pesto-parmezaanbechamel voldoet aan alle voorwaarden.

gnocchi met pesto-parmezaanbechamel
De saus van deze heerlijke gnocchi is een snelle pesto van groene kruiden, cavolo nero en spinazie gecombineerd met romige bechamel.
naar recept

5. Abrikozenkoeken

Zin in een oud-Hollandse klassieker? Bak dan deze abrikozenkoeken, die precies zo smaken als ze eruitzien: boterig, fris zoet, fruitig en extra lekker met vers geroosterde amandelen.

abrikozenkoeken
Juist de verschillende structuren maken deze koek waanzinnig lekker.
naar recept
abrikozenkoeken

4. Marokkaanse tomatensoep met linzen

Een lekker stevige tomatensoep waar je iedereen blij mee maakt? In 10 minuutjes zet je deze Marokkaanse tomatensoep met linzen in elkaar. Het gerecht laat je vervolgens nog twee uur pruttelen. Zo wordt de soep nog lekkerder.

Marokkaanse tomatensoep met linzen
Een lekker stevige tomatensoep waar je iedereen blij mee maakt. In 10 minuutjes zet je 'm in elkaar, om het gerecht daarna nog twee uur te laten pruttelen. Zo wordt de soep nog lekkerder.
naar recept
marokkaanse tomatensoep met linzen

3. S’morestaart met karamel

Deze s’mores-karameltaart is de feestversie van een kampvuur-klassieker. Juist ja, ben jij gek op s’mores (geroosterde marshmallows en een stuk chocolade tussen twee koekjes), dan is dit je droom. En dan wordt hij nóg lekkerder door die verslavende karamellaag.

s’mores-karameltaart
Je kunt de koek- en karamellaag 2 dagen van tevoren klaarmaken. Bewaar in de koelkast. Maak 1 dag van tevoren ook de meringuelaag en bewaar de cake in de koelkast. Besprenkel op het laatste moment met de chocolade.
naar recept
s'mores-taart karamel

2. Notencake met karamel

Knapperige noten, smeuïge cake en romige karamel… dit wil je direct bakken! Laat het maar aan Rutger over om een cake te bakken die stoer is én lekker zoet.

notencake met karamel
Knapperige noten, smeuïge cake en romige karamel… dit wil je direct bakken!
Begin een avond eerder met dit recept.
naar recept
notencake met karamel

1. Visstoof met mosterdroom

Bij deze comfy visstoof met mosterd, room en krokante salie serveer je rijst of brood én een frisse bladsalade.

visstoof met mosterdroom en krokante salie
Ook zalmfilet en garnalen zijn heerlijk in deze comfy visstoof.
naar recept
Visstoof met mosterdroom en krokante salie instagram recepten

Lees ook: we love cheese! dit vind je in delicious. februari

Visstoof met mosterdroom en krokante salie instagram recepten