Liefhebbers van pannenkoeken opgelet! De hotteok, een Koreaanse pannenkoek, is knapperig vanbuiten, zacht en zoet vanbinnen, en dat maakt deze streetfoodfavoriet uit Zuid-Korea een absolute must-try.
Wat is hotteok?
Hotteok (uitgesproken als ho-tok) is een populaire Koreaanse snack die je veel ziet op straatmarkten. Het deeg is licht en fluffy dankzij gist. En wordt gevuld met een zoete mix van bruine suiker, kaneel en noten. Eenmaal gebakken in de pan ontstaat er een krokante buitenkant en een heerlijk gesmolten binnenkant!
Hoewel de klassieke hotteok een zoete traktatie is, ontstaan er steeds meer varianten. Van hartige hotteok met kimchi en kaas tot een luxe versie met matcha of Nutella – de mogelijkheden zijn eindeloos. In Zuid-Korea experimenteren straatverkopers volop met nieuwe smaken, en ook thuis kun je creatief aan de slag.
Recept
Het grootste verschil met hollandse pannenkoeken is dat Hotteok gist en rijstolie bevat. Dit, samen met melk, bloem, suiker en een snufje zout, vormt een topbasis voor deze Koreaanse lekkernij. Wij vonden op Heel Holland Bakt een heerlijk basisrecept voor deze pannenkoekjes, gevuld met een smeuïge zoete pinda-kaneelvulling.
Houd er wel rekening mee dat als je zelf aan de slag gaat dat het deeg moet rijzen, dus het kost wat tijd. Voor een snelle oplossing kun je ook terecht bij de Aziatische supermarkt, waar je Hotteok kant-en-klaar in de diepvries kan vinden, als bakmix of als je geluk hebt zelfs vers!
Kan je niet genoeg krijgen van de Koreaanse keuken? kijk hier voor meer info en 16 heerlijke recepten