hier wil je bij zijn: Italië evenement in Utrecht

Bij delicious. zijn we verzot op alles wat ook maar enigszins Italiaans klinkt, smaakt of ruikt. De denkbeeldige dependance van de redactie staat tussen de groene, Toscaanse heuvels waar de lunch rechtstreeks van de verse markt komt en de kelder rijkelijk gevuld is met de lekkerste wijnen. Maar de nadruk van dat droombeeld ligt toch echt op ‘denkbeeldig’. Daarom klampen we ons gretig vast aan ieder stukje Italië dat dichter bij huis te vinden is, zoals het Italië evenement!

Dat dolce vita-gevoel wordt ons (jou meegerekend) dit jaar eigenlijk in de schoot geworpen, want Italië komt gewoon naar ons toe. Na twee magere jaren is het opnieuw tijd voor het Italië evenement wat op 20, 21 en 22 mei neerstrijkt bij Kasteel de Haar in Utrecht

Italie evenement Smaak & Stijl 

Drie zonnige dagen lang zijn de tuinen van Haarzuilens bedoeld voor rasechte levensgenieters. Voor de pandemie stonden ze bekend als de lekkerste Italiaanse feestdagen van Nederland. En dit jaar? Dit jaar kunnen die weer volop gevierd worden. Het terrein zal zich vullen met meer dan 200 exposanten die allemaal hun favoriete stukje Italië meebrengen.

Levenslustige koks, gedreven kunstenaars, gepassioneerde wijnboeren en andere extravagante exposanten zetten alles op alles om je dat échte Italië-gevoel te geven. Denk aan ronkende scootertjes en kleurige Fiats. Aan romige espresso’s, ijskoude limoncello’s en wijn. Veel wijn. Er zal worden gedanst, gezongen en gedronken. Het evenement trekt ieder jaar meer dan 30.000 bezoekers en in mei kan je er dus zelf bij zijn! Iedere dag ben je welkom van 10:00 tot 18:00. 

Wat is er te vinden op het Italië evenement?

Bekende partners van het Italië evenement Smaak & Stijl zijn onder andere Segafredo, Fiat, Alfa Romeo, Fiorito Limoncello en Birra Moretti. Naast deze bekende namen vullen de mooiste Italiaanse ambachten en activiteiten het programma. Ook vind je er theater, muziek, een zandkunstenaar en een heuse wijntour. Je kunt heerlijk tafelen op de verschillende pleinen en terrassen verspreid door de tuinen van Kasteel de Haar.

De kinderen hebben dubbel mazzel: zij mogen niet alleen gratis naar binnen, maar hebben ook alle ruimte om zich uit te leven op een gigantisch springkussen. Tijdens het evenement is Kasteel de Haar tevens geopend voor rondleidingen.

Heb je al door al die fijne Italiaanse delicatessen zin gekregen in meer? Proef dan tijdens het Italië evenement ook aan verschillende taalcursussen. 

Walhalla voor vega’s! 

Hoewel Italië bekend staat als een schatkist aan vlees, vis en kaas, kun je er ook uitstekend terecht wanneer je liever voor vega of plantaardig kiest. Sterker nog: Italië huisvest de beste vega-restaurants van Europa, zoals Joia in Milaan – inclusief sterrenstatus. 

Rond Kasteel de Haar demonstreren chefs van Cicioni en Vegaliano hun groenste en lekkerste gerechten. Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei zijn er verschillende proeverijen en kookdemonstraties waar je aan deel kunt deelnemen. Check het programma voor de exacte invulling. 

Hier scoor je tickets

Kun je ook niet wachten om rond te struinen op dit (culinaire) festival? Bestel dan nu je tickets. Delicious. fans krijgen 25% korting via deze link.

Italiaanse voorpret

Zin in wat voorpret maar heb je ons speciale Italië-nummer nog niet in huis? Bestel hem dan via onderstaande knop:

Beelden: Italië evenement Smaak & Stijl