is gemberthee gezond? Ook als je het veel drinkt?

Is gemberthee gezond? En bestaat er zoiets als te veel gember? Goed om te weten: want als we een warme oppepper nodig hebben, grijpen we al snel naar het drankje.

Thee zonder suiker staat in de Schrijf van Vijf en daar valt gemberthee ook onder. Dat schrijven onze collega’s van Gezondheidsnet.nl. Door thee te drinken geef jij je lichaam op een gezonde manier van vocht. Ergo: gemberthee is een prima dorstlesser.

En dat niet alleen. Zo zou gember tal van positieve effecten op je gezondheid kunnen hebben. Van het verlichten van menstruatiepijn tot het idee dat het kan helpen bij de behandeling van kanker, diabetes of reuma. Dit zou onder andere komen doordat gember een ontstekingsremmende werking heeft.

Gemberthee gezond? Dit zegt de wetenschap

Maar, is gemberthee ook echt zo gezond? Kijk je naar wetenschappelijk onderzoek, dan zijn dit soort effecten niet aangetoond. En de onderzoeksresultaten die er zijn, hoe steekhoudend zijn die? De resultaten kun je vaak niet zomaar vertalen naar normaal gebruik van gember.

De volgende keer dat je een kop gemberthee zet, drink ‘m dan vooral omdat je het lekker vindt. En omdat het een gezonde manier is om vocht binnen te krijgen.

Meer weten over of kruidenthee gevaarlijk is? Lees de rest van het artikel bij Gezondheidsnet.

Of lees: Alles over gember: smaakbom en wondermiddel

gemberthee gezond
Unsplash