Melkweg Amsterdam komt met een foodfilmavond: Cinemangé

Vanaf 21 februari start Melkweg in Amsterdam met een gloednieuwe culi filmreeks genaamd Cinemangé. Op de terugkerende filmavonden krijg je een fijne foodfilm te zien, daarnaast is er een programma van interessante sprekers én er is een food line up van The Food Line-up. Films en eten, wij vinden het altijd een goede combinatie!

Lees ook: Wil je zien: de tentoonstelling Feast for the Eyes in Foam

‘Er zijn bijzonder veel verhalen te vertellen over ons eten. Voor deze filmreeks zoeken we die verhalen uit die actueel zijn en waar mensen thuis ook verder mee aan de slag kunnen. Er worden ontzettend veel mooie en indrukwekkende films gemaakt over eten die we met Cinemangé graag een podium geven. Een goede film kan echt je ogen openen’, aldus Helen Kranstauber, organisator en één van de initiatiefnemers. Het doel van deze avonden is het bieden van een inspirerend podium voor voedselgesprekken van vandaag de dag.

Schapenheld-deliciousmagazine

Schapenheld
Het thema van de eerste editie op donderdag 21 februari is ‘ambacht onder druk’, waarbij je de nieuwe documentaire Schapenheld te zien krijgt. Schapenheld gaat over een vrijgevochten Brabantse schaapsherder die worstelt met zijn idealen. Kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid?

The Food Line-up
Na afloop van de film kan er geproefd worden van een schapenkaasplank met kazen van kleinschalige producenten. “Wij vinden het een uitdaging om het thema van de film door te vertalen in het eten dat je geserveerd krijgt. Je gaat anders proeven als je weet wat het verhaal achter je eten is” zegt Willem Treep van mede-organisator The Food Line-up.

In de tweede editie op woensdag 10 april is het thema ‘vleesvervangers en soja’ en draait de documentaire Soyalism. De derde editie op woensdag 5 juni staat in het teken van klimaatverandering en screent de film Thank You For The Rain.

Kaarten voor de eerste drie avonden zijn verkrijgbaar via de website van de Melkweg.

BRON FOOD CABINET

cinemange-melkweg-deliciousmagazine