Leuk: wijnbox vol verrassingswijnen van de mannen van Baltazar

Na alle foodboxen en zelfs een olijfolie-abonnement, stuitten wij op dit fijne wijnabonnement. De lekkerste wijnen proeven zónder de deur uit te hoeven? Dat is anno 2018 geen enkel probleem. 

De mannen van Baltazar
De twee vrienden en wijnliefhebbers Bas Houweling en Joost Tendeloo besloten begin 2016 dat er een gemakkelijkere manier moest zijn om Nederland aan goede en onontdekte wijnen te krijgen. En die ze dan natuurlijk wel zelf bij de wijnboer gaan proeven, uitzoeken en meenemen naar Nederland. Want de wijnen van de mannen vind je níet in de winkel. En dus kwamen ze met de Baltazar wijnbox op de proppen.

Baltazar-wijnabonnement

Baltazar wijnbox
De Baltazar wijnbox is kort gezegd een maandelijks wijnabonnement. De mannen van Baltazar beloven je elke maand drie lekkere en onontdekte wijnen toe te sturen. Daarvan is er altijd één wit en één rood. De derde wijn is seizoensgebonden en een verrassing. Een ding is zeker: met zo’n abonnement weet je dat je áltijd een paar goede flessen in huis hebt. Fijn!

baltazar-wijnabonnement

Zelfgemaakte wijn
delicious. friend & vinoloog Ellen Dekkers ontdekte een wel heel bijzondere wijn bij de mannen. Ellen: “Ze hebben een primeur: zelfgemaakte wijn. Nu ja zelf… met hulp van wijnmaker Kristian Dautermann. Ze hebben wel met eigen handen geoogst, tros voor tros. De rest lieten ze over aan de vakman. Tintelfrisse pinot blanc, veel sap – perzik, peer, appel – en licht romig. ‘Cremigkeit’ noemen de Duitsers dat. Tafelkanjer bij veel gerechten.” Proberen? Het gaat om deze wijn:

Wit uit Duitsland; Rheinhessen, pinot blanc, Dautermann-Baltazar 2017, €10.

baltazar-x-dautermann-pinot-blanc-2017

Dorst? De Baltazar wijnbox kost €33 per maand. Je bestelt de box hier.

TEKST EN PRODUCTIE MERIJN TOL & SIMONE BRAAKSMA BEELD BALTAZAR

wijnabbo-baltazar-delicious