9 culinaire hoogtepunten uit het extra dikke Italië-nummer van delicious.

9 culinaire hoogtepunten uit het extra dikke Italië-nummer van delicious.

De Italiaanse keuken kun je natuurlijk nooit helemaal kennen met zoveel regionale verschillen, er valt altijd meer te ontdekken! En dat is precies wat we gaan doen in maart: op strooptocht door de Italiaanse winterkeuken. We ontrafelen het geheim achter de enige echte focaccia uit Genua, maken de perfecte risotto, en delen gnocchi-toprecepten.

Bestel het magazine hier.

Een voorproefje van het nieuwe magazine:

Janneke kookt Italiaanse winterfavorieten

Janneke Philippi kookt haar Italiaanse winterfavorieten. Uiteraard maakt ze klassiekers zoals gnocchi en stevige polenta, maar ook een zelfgemaakte calzone en een verrassende vega carpaccio. Zoals we van Janneke gewend zijn, staat het allemaal vlot op tafel.

Je krijgt een kijkje in de Amsterdamse focacceria, inclusief hun beste basisrecepten

Na corona begon een culinair Italiaans duo hun eigen focacceria. Hier wordt louter focaccia uit Genua gebakken, die zo goed is dat Amsterdamse Genovesi er emotioneel van worden. Je vindt de zaak gewoon aan de Amsterdamse Overtoom. delicious. geeft je hun beste recepten.

We serveren stevige bergkost uit de Dolomieten

Verwacht geen subtiele smaken als je gaat eten in de bergen van Noord-Italië. Daar komen stevige kost en flinke porties op tafel om de wintermaanden te doorstaan. Wij kiezen de klassiekers uit de bergen en geven er – uiteraard met respect! – een twist aan. We maken hartige flan met, houd je vast, balsamico-popcorn. Kneden gnocchetti van notige boekweit, en smelten er een gulle lik porciniboter overheen.

Biscotti en bakjes koffie

Doop ze in een drankje of hete espresso, maar bak ze wel zelf thuis! Deze savoiardi, jamkoekjes, amaretti en biscottini maak je met noten.

De britse Helena Attlee neemt je in haar boek mee naar Zuid-Italë

Lekker lezen? Kom in de zonnige mood van de Amalfi-kust in The Land Where Lemons Grow.

Slow stoven op z’n Italiaans

Lamsschenkels, draadjesvlees en gepekelde kip. In Italië weten ze dat slow stoven een topresultaat brengt.

Geniet van onze beste tiramisu recepten

Dit heeft geen introductie nodig, toch? Geniet van romige laagjes, zelfgebakken lange vingers, koffie, chocolade en noten plus drankjes in de toet der toeten.

We gaan de straat op met Paola Bacchia: polpette, torcinelli, tarallini en nog meer Italiaans streetfood

En verder maken we pasta met de nonna’s. We verzekeren je: de pasta grannies zijn de beste leermeesters!

Bestel het magazine hier.