Hoera: Nederlands’ eerste rumdistilleerderij opent binnenkort zijn deuren

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In april 2017 gooide Ruben Maduro met één idee de traditionele rumcategorie overhoop. ‘Rum ging over twee dingen: vaten of piraten.’ 

Kun je wel wat zon gebruiken? Maak deze cocktail met donkere rum en gegrild ananassap.

Ruben bedacht Union 55: geïnspireerd door Michelin-chefs en internationale mixologists infuseert hij rum met zeezout en botanische kruiden. Hij miste bij rum de moderne twist die je wel veel bij gin ziet. En hij bleek niet de enige: inmiddels is Union 55 te koop in acht verschillende landen.

Rumrevolutie
Het begin van een heuse rumrevolutie. Hoog tijd voor een eigen rumdistilleerderij, Nederlands’ eerste welteverstaan. Vandaag start de crowdfundingcampagne om Spirited Union Distilley mogelijk te kunnen maken.

rum-1

Spirited Union Distillery
Ruben heeft grootse plannen met de nieuwe distilleerderij. Er zullen niet alleen grote hoeveelheden Union 55 uit de vaten komen; ook een lichtere en juiste een zwaardere rum staan op de planning. “Een lichtere rum om te drinken als alternatief voor een gin-tonic of juiste een zware om puur te nippen. Er kan nog zoveel meer. Maar alleen met de juiste uitvalsbasis.” Extra leuk: iedereen mag langskomen, om bijvoorbeeld een eigen fles te destilleren, of een cocktailworkshop te volgen. Droom je er stiekem zelf van om distilleerder te worden? Startende merken krijgen óók een kans om aan de slag te gaan. Waar wacht je nog op?

rum-delicious

Wil je, net als wij, dat deze unieke rumdistilleerderij van de grond gaat komen? Hier steun je het crowdfundingproject.

rumdestilleerderij-delicious