Gin-liefhebbers opgelet: het Gin Festival is dit jaar grootser dan ooit

Gin is niet meer weg te denken uit de drankenkast en gin tonic’s zijn op bijna elke menukaart wel te vinden. Voor de échte gin-liefhebbers heb je het Gin Festival, dit jaar met zes edities verspreid over het hele land op bijzondere locaties, met de Beurs van Berlage op 18 mei in Amsterdam als hoogtepunt. 

Naast Amsterdam, is het Gin Festival ook te vinden in Rotterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag en Eindhoven. In Leiden wordt het festival dit jaar afgetrapt op 23 en 24 maart. De laatste editie is in Eindhoven op 29 juni.

Lees ook: trend: deze gin verandert van kleur

Plasticvrij festivalterrein
De organisatie achter het festival zet duurzaamheid voor de derde keer op rij op de kaart en kiest dan ook bewust voor plasticvrije festivalterreinen. Daarnaast heeft elk festival een uitgebreid educatieprogramma – van een spirits tasting, seminars en silent disco, tot de hosting van de Gin School.

‘Wij zien het overbrengen van kennis als een van de speerpunten waarmee wij consumenten een groter liefhebber van gin kunnen maken’, aldus co-founder Albert van Beeck Calkoen.

gin festival

Gin in het rijtje van bier en wijn
Het Gin Festival wordt voor de vierde keer georganiseerd in Amsterdam. Waar je het festival eerst kon vinden in Amsterdam Noord, wordt het nu georganiseerd in de Beurs van Berlage. Hier kunnen ruim 2.500 liefhebbers hun hart ophalen bij proeverijen, masterclasses en seminars van Nederlandse distillateurs bij diverse stands. In de pop-up club en het restaurant kun je genieten van gin met bijpassende gerechten.

‘Het is tegenwoordig niet meer de vraag óf mensen gin drinken, maar wélke gin ze drinken. Afgelopen jaar steeg het aantal Nederlandse distilleerderijen dat gin produceert dan ook naar het hoogste punt ooit. Gin hoort in hetzelfde rijtje thuis als bier en wijn, mede door de toegankelijkheid van de drank’, zegt de co-founder.

Het Gin Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei in de Beurs van Berlage. Meer info vind je hier.
Tickets voor het festival bestel je hier.

Ga jij naar het Gin Festival?

BRON & BEELD GIN FESTIVAL 

Gin festival-amsterdam-delicious