Ceviche is wereldberoemd en inmiddels niet meer weg te denken uit restaurants en keukens in het westen. Net onder de knie hoe je perfecte ceviche maakt? Maak kennis met zijn Peruaanse broertje tiradito.
Ga je toch liever voor ceviche? Leer hier de basis van ceviche maken.
ceviche 3.0
Het verschil? Bij tiradito wordt de vis in plakjes in plaats van blokjes wordt gesneden en pas vlak voor het serveren gemarineerd. Hierdoor is tiradito volledig rauw in tegenstelling tot ceviche, wat licht gaart door de langere marinade. Essentieel voor een goede tiradito is dat je vis ultra vers moet zijn. Tip: leg de vis een half uur van tevoren in de vriezer leggen, dan wordt hij iets steviger en makkelijker te snijden. Zo krijg je perfect dunne plakjes! Tiradito wordt vaak gemaakt van witvis zoals heilbot en zeebaars, of zalm en tonijn. Maar je kunt het ook proberen met zeevruchten als coquilles.
3x onze favoriete ceviche recepten:
ceviche van schelvis met perzik
ceviche van scholfilet met zeekraal, rabarber en waterkers
ceviche van heilbot met ananas & chilipepersaus
Tekst: redactie delicious. Fotografie: Saskia van Osnabrugge