foodtrend: complete gerechten uit een muur

Lekker eten is belangrijk, maar we gaan ook steeds vaker voor gemak. Een trend die daarbij past is eten trekken uit… een muur!

De snoepautomaat en snackmuur kennen we allemaal wel, eieren en aardbeien uit de automaat van de boer ook, maar complete avondmaaltijden die je uit een muur trekt? Dát is nieuw.

Maaltijdmuur
De ‘maaltijdmuur’ is in opkomst; grootgrutter Albert Heijn test er al mee. In de gekoelde automaat, vergelijkbaar met loketten die je bij snackbars vindt, vind je maaltijdsalades en verse kant-en-klaarmaaltijden.

Meenemen & opwarmen
Je kiest uit maaltijden die helemaal klaar zijn (en alleen nog even opgewarmd hoeven te worden) en maaltijden die je thuis nog moet bereiden. Proberen? De ‘maaltijdmuur’ van de supermarktketen is een test en nog niet open voor het publiek.

Niet getreurd
Want aan de Kinkerstraat in Amsterdam opent eind augustus een gloednieuw concept: Health Food Wall. De lunchroom krijgt een heuse trekmuur, en nee: daar is geen kroket of frikandel in te bekennen. Wat je er wel uit de muur haalt? Gezonde vegetarische maaltijden die óók geschikt zijn voor mensen met een voedselintolerantie.

Ons lijkt zo’n trekmuur best praktisch en geinig, maar: het eten wat eruit komt moet wél van echt goede kwaliteit zijn. Anders staan we liever een kwartiertje in de keuken. In die tijd maak je ook deze heerlijke spaghetti carbonara met chorizo.

Health Food Wall
Kinkerstraat 66a, Amsterdam

PRODUCTIE EN TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS. BEELD ISTOCK 

maaltijd-uitmuur-delicious