Fluffy soufflee pancakes & hartige yoghurt: dit zijn de nieuwste ontbijttrends

Dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is hoeven we je niet meer te vertellen. Wél brengen we je graag op de hoogte van de laatste ontbijttrends. 

Ook een héérlijk ontbijt: cruffins met kaneel en walnoten.

zoet wordt hartig

Denk je bij yoghurt aan zoet? Think again. Savoury yoghurt is helemaal hip. Mix door volvette yoghurt wat tomaat, citrus, olijven en geroosterde zaden, pitten en zelfs ui, alles goed fijngesneden. Of een topping van chili, geroosterde paprika of aubergine. Met zalm en dille of avocado, biet, munt en walnoten. Of ga voor hartige havermout zoals deze pompoenpap met pesto en tomaatjes.

soufflee pancakes

In Japan zijn ze al een enorme een hit en in Londen en New York vind je de populaire fluffy pannenkoeken ook al. Maar wat zijn soufflee pancakes? Eigenlijk heel simpel: een kruising tussen een pannenkoek en soufflee. Het geheim? Meng flink wat geklopte eiwitten door je pannenkoekbeslag, zo worden ze lekker dik en súper fluffy.

dessert als ontbijt

Ontbijt of toetje? Eigenlijk kan het allebei. De dagen van een snelle boterham of cracker met pindakaas als ontbijt liggen achter ons. Goed gevulde bowls of overnight oats are here to stay.

spicy buns

Tikje spicy en licht zoet, zo smaken kardemombroodjes. In de randstad zijn ze al razendpopulair en dus zal dit broodje een blijvertje worden. Echt onweerstaanbaar als je ze zelf bakt, ook vanwege de geur uit je oven. Probeer het uit: maak zoet brooddeeg, voeg 1 gram gemalen kardemompeulen toe en bak zo’n spannend broodje!

Tekst: redactie delicious. Beeld: iStock

fluffy souffle pancake - delicious