Dít zijn de culinaire kersttrends voor dit jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas.. Dus wil je weten wat gaan we eten, drinken en doen op het gebied van food. Om je een handje op weg te helpen zetten we de leukste culinaire kersttrends voor 2019 voor jou op ’n rijtje!

Superhandig: zo plan je je kerstdiner zodat je de kerst zonder stress tegemoet gaat!

what to drink when you’re not drinking

De alcoholvrije trend vinden wij een hele fijne trend. Toegegeven: deze trend is misschien niet helemaal nieuw, maar toch hoort hij thuis in dit rijtje. Dus kom maar door met de mocktails, kombucha en andere gefermenteerde drankjes of probeer deze alcoholvrije sangria!

groente in de hoofdrol

Dat groente slechts als bijgerecht werden geserveerd is verleden tijd. Dit jaar is groente hét spektakelstuk van je kerstdiner! Coq au vin wordt knol au vin, rundersteak wordt rodekool steak en in plaats van een kalkoen serveer je deze prachtige in zijn geheel gestoofde bloemkool.

donuts in je kerstboom

Dit jaar kun je er niet omheen: de foody-kerstballen zijn overal. Want waarom alleen eten op tafel als het ook in je boom kan? Bij de Bijenkorf en Sissy Boy vind je allerlei leuke exemplaren, zoals oesters, hamburgers of een pizza slice. Of ga je liever voor een pretzel of een donut? Waarom zou je eigenlijk kiezen, neem ze gewoon allemaal!

Bestel híer het kerstnummer van delicious. voor een heleboel kerstinspiratie!

vegan kaas

Dat plantaardig eten een trend is hoeven we je niet te vertellen: sterker nog, vegan eten is de nieuwe norm. Maar mensen die vegan eten hebben ook wel eens zin in een stukje kaas (ja echt). Dus vind je in steeds meer supermarktschappen vegan kaas. Pluspunt: het is vaak minder vet dan gewone kaas.

Een beetje van jezelf en een beetje van..

Natuurlijk kook je zelf met kerst, maar een aanvulling op je eigen kookkunsten is niet verkeerd. Dus bestel je een kant & klare kalkoen of Beef Wellington. Zeg nu zelf, een beetje gemak kan geen kwaad tijdens de voorbereiding van je kerstdiner.

Fotografie: Ernie Enkelaar

culinaire kersttrends - delicious