Deze startup gaat voedselverspilling tegen met een heuse bananenbar

Deze startup gaat voedselverspilling tegen met een heuse bananenbar

Morgen is het Nationale Bananendag, jawel! Wist je dat de banaan het meest weggegooide product ter wereld is? Ieder jaar verdwijnen er zo’n 75 miljard (eetbare!) bananen in de prullenbak. 

En in oude, rijpe bananen zag Laura Hoogland (29) wel brood. Bananenbrood, welteverstaan. Met haar start-up SUNT wil Laura bananen redden van de prullenbak. Daarom opent ze op woensdag 17 april, op Nationale Bananendag, een heuse pop-up bananenbar voor één dag. En nee, die moet je niet verwarren met de al bestaande Bananenbar in de rosse buurt van Amsterdam. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

⁣ THE WORD IS OUT! Op nationale bananendag, 17 april, openen wij de eerste échte BANANENBAR van Nederland!🍌 Hier kan je een hele dag, tegen inlevering van een oude banaan, GRATIS ons bananenbrood scoren! En denk nou bij bananenbar niet gelijk aan die geile stripclub in de rosse buurt, smeerkees. We hebben de topless bar vervangen voor een topping bar en in plaats van een lapdance regel je bij ons een flinke plak gratis bananenbrood 😏 Extra win: als jij bananenbrood komt halen, dan scoor je tegelijkertijd ook nog flink wat karmapunten! Want van alle bananen die we die dag inzamelen kunnen wij weer nieuw bananenbrood maken. Ons doel? Een verspillingsvrije voedingsbranche! Laten we met z’n allen, al etend, eens het goede voorbeeld geven. Wie zien we op 17 april tussen 10:30 en 19:30 bij de bananenbar op de Prinsengracht 715?! 👇⁣ •⁣ •⁣ #pbp #gezondeten #gezondleven #gelukkigleven #vetgezond #makkelijkengezond #gezondtussendoortje #mkbm #renskroes #allerhande #sproutnl #toogoodtogonl #duurzaam #nowaste #gratis #glutenvrij #suikervrij #gezondontbijt #tussendoortje #gezondafvallen #fitgirlsnl #fitfamnl #ontbijt #SUNT #verspillingsvrij #bananenbrood #bananencake #bananendag #sinninglikeasaint #letsgobananas

Een bericht gedeeld door SUNT bananenbrood (@sunt.food) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Tegen voedselverspilling

Haar doel? Voedselverspilling tegengaan. Tegen inlevering van een (te rijpe of overgebleven) banaan scoor je op woensdag 17 april aan de Prinsengracht 715 in Amsterdam een gratis plak bananenbrood. Van alle bananen die Laura morgen redt, bakt ze weer grote hoeveelheden nieuwe bananenbroden. Een leuk en bovendien mooi initiatief. Haal die bananen maar alvast van de fruitschaal! 


 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bananen-waste

Laura wil met haar ludieke actie laten zien dat voedselverspilling écht wel een tandje minder kan. Laura: “Een groot deel van de bananen-waste begint al bij de telers. Die moeten soms wel 40% van de oogst weggooien omdat de bananen te groot, te klein of al te rijp zijn. Met de bananenbar willen we op een leuke manier bewustwording creëren binnen de hele foodketen én bij consumenten. Er wordt namelijk veel te veel goed eten weggegooid.’’ 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat. Een. Jaar!😱 Begonnen met het eerste bananenbrood dat ik verkocht vanuit mijn eigen mini keuken in hartje Amsterdam (en trots dat ik was😂 > foto 2) Inmiddels worden onze bananenbroden ergens anders gebakken en zijn we ruim honderden bananenbroden verder!! En dat aantal gaat in 2019 nog véél (écht véél!) verder oplopen🙌🏻 We hebben onze oude verpakking (zie foto 6🙈) een nieuw jasje gegeven, ‘Ik’ werd ‘wij’ en zo hebben we meer dan duizend kilo bananen gered van de prullenbak; one happy lady here🙋🏼‍♀️ (foto 7) Ondanks alle positieve dingen dit jaar heb ik jullie minder van de not so glamorous kant laten zien. Want een foto huilend in de keuken is niet geschikt voor “the gram”🧐 maar hey.. die dagen horen er ook bij! Met super veel energie ga ik straks aan 2019 beginnen want man, wat ben ik benieuwd wat dit jaar voor ons in petto heeft🤗 Ik hoop dat jij net als ik terugkijkt op een geweldig jaar en laat 2019 het jaar zijn waarin je keihard je dromen achterna gaat! “In 2018 I planned and I practiced. In 2019 I’ll go for everything they told me I couldn’t have”⚡️ • #suntfood #goaldigger #sprout #ondernemen #startup #gezondeten #gezondontbijt #bananenbrood #pbp #vondelgym

Een bericht gedeeld door SUNT bananenbrood (@sunt.food) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ben jij erbij morgen?

Leuk: vanaf eind april ligt Laura’s bananenbrood in de schappen van Albert Heijn.

SUNT bananenbar
Datum: woensdag 17 april
Locatie: Prinsengracht 715, Amsterdam
Van: 10.30-19.00u