Deze bijzondere (en duurzame) producten liggen volgende week in het supermarktschap

Volgende week donderdag is het zover: de themaweek Future Goods gaat van start. In deze week vind je bij ruim 400 Lidl filialen veel bijzondere (én duurzame) producten zoals aardappelbrood, zeewierwraps en crispy meelwormen met barbecuesmaak. De supermarkt geeft hiermee 12 start-ups de kans om hun vernieuwende producten te verkopen. Benieuwd naar de producten van de toekomst? Wij waren bij de lancering en proefden onder andere deze (h)eerlijke producten:

Lees ook: Campagne ‘zo kan het ook’ vraagt aandacht voor plantaardig eten.

Be(e) conscious
Dit licht mousserende honingdrankje van Zzinga wordt gemaakt van gefermenteerde honing en draagt bij aan een duurzame wereld door het verhaal van bijen en hun rol in biodiversiteit te vertellen. Je drinkt het ‘m puur of mixt het lekker met gin, ginger beer en een schijfje limoen. Heerlijk verfrissend!

   

IJsrevolutie
Midden in het vegangeweld is er ook een ware vegan ijsgolf. Nieuw in het schap is Gigi Gelato van fruit en groenten zoals mangopassiefruit met venkel of aardbei,biet en blauwe bes. Maar dan wel coldpressed en gezoet met dadelsuiker. En Gigi heeft ook nog Italiaanse origine: de garantie voorsmaak en perfecte structuur.

   

Insecten met een smaakje
Meelwormen met barbecuesmaak of krekels met salt & vinegar? Little hero komt met een nieuwe lijn superfoods op de proppen, en die zijn verrassend lekker. De insecten zijn niet alleen duurzaam maar bevatten ook veel gezonde voedingsstoffen! Lekker als snack of door je salade.

   

Gro bitterballen
Bitterballen gevuld met oesterzwam klinkt misschien niet heel vernieuwend.. maar dit zijn niet zomaar bitterballen. De oesterzwammen van GRO worden namelijk geteeld met koffiedik. GRO haalt koffieprut op bij horecabedrijven en laat er paddenstoelen op groeien, die het vervolgens weer aan dezelfde bedrijven levert. Dat is nog eens innovatief!

   

Aardappelbrood
‘Zacht als brioche en bijzonder smaakvol’, dát is wat broodbakker Ivo voor ogen had. Zijn doel is om écht lekker brood te maken, en geen restproduct. Als je het ons vraagt is dat helemaal gelukt. Én het blijft nog langer vers ook, omdat de aardappels ervoor zorgen voor meer vochtigheid.

   

Zeewierwraps
Tot slot de zeewierwraps van Seamore, die voor 50% uit zeewier bestaan.  Deze upgrade maakt ‘m niet alleen gezonder maar ook beter voor het milieu en minstens zo lekker als een gewone wrap. En ze smaken niet alleen lekker, maar zitten ook bomvol voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en mineralen.

   

Tekst: Robin Maaswinkel. Beeld: iStock & Robin Maaswinkel