delicious. test: de lekkerste vegaburger

Of je nu overtuigd vegetariër bent, of meer een flexitariër: in de supermarkt heb je genoeg keuze uit vegaburgers. Maar zijn die lekker? En zit er eigenlijk wel een verschil tussen de burgers? delicious. zoekt het voor je uit!

Ons testpanel -bestaande uit culiredacteuren Merijn Tol, Trudelies Schouten, Minta Nicolaï en stagiaire Robin Maaswinkel- proeft blind vijf vegaburgers. De burgers zien er op het eerste oog hetzelfde uit, de één wat fijner van structuur dan de ander.

    lidl -delicious     

De eerste burger die we testen is van Vivera. Hij is erg vettig, maar heeft wel een goede structuur: het is een stevige burger met een natuurlijke smaak. Hij is ook goed op smaak, niet te zout. Lekker. Merijn is iets minder enthousiast: ‘Deze smaak doet mij denken aan vroeger, ik word er niet heel vrolijk van’. Tip van het panel: bak deze burger zonder olie zodat hij minder vet is.

De tweede burger die we proeven is van Albert Heijn. Deze burger is hoger op smaak dan burger nummer 1, wel wat meliger en minder structuur, maar een stuk minder vet. Een prima burger, maar door het gebrek aan structuur toch minder lekker dan burger nummer 1.

De derde burger die we proeven is de My best Veggie burger van Lidl. Deze burger is net als burger nummer 2 erg hoog op smaak en naar onze smaak iets te zout. ‘Het verschil tussen deze burger en burger nummer 2 is wel echt minimaal’, aldus Minta. ook deze burger is minder vet dan burger nummer 1.

Burger nummer 4 van Garden Gourmet doet het beter, dit is de eerste burger die qua structuur het meest op vlees/gehakt lijkt: lekker grof. Trudelies: ‘De smaak is goed, alleen naar mijn smaak iets te veel ‘boullion achtig’. We nemen nog een hap.

Burger nummer vijf is de mc2 burger van De Vegetarische Slager. We zijn teleurgesteld. De smaak is erg zout en kunstmatig en doet denken aan een frikandel. Robin: ‘Ik had juist verwacht dat dit de lekkerste burger zou zijn, maar de structuur is samengeperst en fabrieksmatig. Dit valt me tegen.’

De burger van Garden Gourmet komt als beste uit de bus. De smaak is goed, de structuur prettig en onderscheidend van de rest. Het komt het meest in de buurt van een echte hamburger, dus wie dat wil kan het beste voor deze burger gaan.

De uitslag 

  1. Vegetarische burger van Garden Gourmet
  2. Vega Burger van Vivera
  3. Vegetarische basis burger AH
  4. My best Veggie Vega Burger Lidl
  5. mc2 Burger van De Vegetarische Slager

 

TEKST & BEELD ROBIN MAASWINKEL

Vegaburgers - delicious