Van Marokko tot het Midden-Oosten: invloeden uit deze landen zijn dé nieuwe trend in de keuken. Met hun kookboeken hebben Yotam Ottolenghi en Nadia en onze eigen culi redacteur Merijn (ook bekend van SOUQ, kookboek van het jaar 2017) Arabische smaken geïntroduceerd aan de Nederlandse keukentafel.
Lees ook: dit waren jullie 10 favoriete recepten van februari
En nee, inmiddels kan bijna niemand meer zonder ras el hanout, sumak, za’atar, harissa en tahina. Waar die mediterraan-Arabische keuken zoal uit bestaat? Veel groenten, peulvruchten én specerijen natuurlijk. Nadia & Merijn lanceren daarom deze week de bijzondere productlijn SOUQ bij Albert Heijn. Leuk: ook Fairtrade Original komt met een reeks producten geïnspireerd op de Arabische keuken.
Natuurlijk Arabisch
Fairtrade Original komt met 6 nieuwe (plantaardige) kruidenpasta’s met smaken uit Tunesië, Libanon en Marokko. Wat je daarvan kunt maken? Nou, bijvoorbeeld Shakshuka of een lekkere Harira soep. In de Souq-lijn van Nadia en Merijn vind je onder andere harissa met rozen, harissa met gekonfijte citroen, de lekkerste tahina, natuurlijk oranjebloesemwater en rozenwater, za’atar, de echte Marokkaanse couscous en flatbread. Goed om te weten: Nadia en Merijn kennen de producenten óf maken de producten naar eigen recept.
Over Nadia & Merijn
Na het succes van hun eerste lijn producten, gaan chefs en kookboekenschrijvers Nadia Zerouali en Merijn Tol nu verder met een uitgebreide productlijn. Nadia en Merijn schrijven samen en apart al meer dan 10 jaar over de heerlijke keukens van Marokko tot Libanon, in hun boeken, via recepten (o.a. voor delicious. magazine), columns én tv-programma’s.