delicious. eetteam: de favorieten van Joël Broekaert

Joël Broekaert is ambitieus eter en culinair columnist voor Vrij Nederland, schrijver van het boek De alleseter en restaurantrecensent voor NRC. Ook maakte hij de korte tv-serie De 5 smaken van Joël, waarin hij overal ter wereld op zoek ging naar de basissmaken.

Joël Broekaert

proeven in Gent
In de binnenstad van Gent zitten niet ver van elkaar twee zaken van dezelfde eigenaar: Proof en Palenque. Bij proeflokaal Proof vind je een uitgebreid assortiment spirits. Fijn is dat je niet direct een hele fles hoeft te kopen, je kunt ook eerst een flesje van 5, 10 of 20 cl uitproberen voordat je investeert in een exquise whiskey. Bij cantina en mercadito Palenque kun je ‘s avonds mezcal en rum doordrinken. Sinds kort kun je er ook taco’s eten. Dan hoef je helemaal niet meer naar huis.

eetteam

supersushi in Ijmuiden
Vis voor sushi moet van onbesproken kwaliteit zijn, verder moet je daar weinig mee doen. De echte kunst van goede sushi zit in de rijst. Die moet perfect gaar zijn en op de juiste manier aangemaakt. Chef Kuniyoshi Ohtawara van Hokkai Kitchen – verstopt op een industrieterrein in de haven van IJmuiden – beheerst die kunst feilloos. Hij maakt misschien wel de beste sushi van Nederland.

PRODUCTIE EN TEKST LAURA VAN HEUSDEN, MERIJN TOL BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE