BLOG – superfood als powerfood

Ook hoofdredacteur Makkie is de superfoodtrend niet ontgaan. ‘Ik ben er net mee begonnen, maar denk nog niet: ha lekker! Een gezonde maaltijd zou niet iets moeten zijn waarvan je het gevoel hebt dat je het moét eten, maar iets waarop je niet kan wachten tot je eraan mag beginnen.’

Superfood, powerfood… chia- & hennepzaad, moerbeien, kokosolie, amandelmelk. En niet te vergeten havermout als ontbijt. Ik ben er net mee begonnen, maar denk nog niet: ha lekker! In mijn omgeving zijn er nogal wat mensen mee bezig. Met dat supergezonde en powervolle eten. En ook op de redactie zie ik allerlei creatieve salades en zelf gejuicte sapjes voorbijkomen.

Maar wat is het nu precies allemaal en wat kun je ervan verwachten of juist niet? Wel of geen brood? Nooit meer rijst en pasta? Zijn we hysterisch bezig? De meningen zijn verdeeld zoals je ongetwijfeld heb gelezen/gehoord via social media, kranten, tijdschriften en journaal. Nadat het Voedingscentrum zich liet horen, ontstond er een hevige discussie. Want is hun schijf van 5 nog wel van nu? Is het wel onafhankelijk genoeg. Wetenschappers en deskundigen staan lijnrecht tegenover elkaar. En soms is de nuance ver te zoeken.

Dat er een grote behoefte is om gezond te eten, is duidelijk. En dat je dat op verschillende manieren kan doen ook. Maar ik vind het leven een stuk minder leuk zonder af en toe brood met een klodder roomboter, of zalvige aardappelpuree, of romige yoghurt met gezouten karamel.

Zoals we al schreven in ons delicious. PUUR nummer van mei 2012 gaat het wat ons betreft om what food can do for you. Daarbij gaan wij uit van vers, bewust, puur, van het seizoen en vooral lekker! En zoals Jill Dupleix zegt in de powerfood delicious. die we nu aan het maken zijn: een gezonde maaltijd zou niet iets moeten zijn waarvan je het gevoel hebt dat je het moét eten, maar iets waarop je niet kan wachten tot je eraan mag beginnen.

Wat vind jij? Laat het ons weten via facebook, twitter of hieronder!

TEKST MAKKIE MULDER | FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING JET KRINGS | FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI | RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN

 

Fotografie: Saskia van Osnabrugge, styling Jet Krings, Foodstyling Jacqueline Pietrowski Recepten Trudelies Schouten

superfood