5x de laatste trends op het gebied van comfortfood

Door onzekerheid in de wereld willen we meer comfortfood! Dat biedt ons een uitvlucht uit de realiteit van natuurrampen, economische tegenspoed en politiek die ons niet aanstaat. 

Een bordje comfortfood op schoot geeft – volgens internationale trendwatchers – een veilig gevoel. En laat het nou ook gewoon lékker zijn. Daarom: 5x trends op het gebied van comfortfood. Om vanavond nog mee op de bank te kruipen.

1. Pudding
Van griesmeel tot panna cotta, custard en bread & butter: pudding is (vaak) warm, zacht en rijk van smaak. Wat dacht je van deze stoompudding met chocolade en amandel?

stoompudding met chocolade en amandel (1) delicious.

2. Bruin/beige eten
Stoofgerechten en granen zijn van nature bruin of beige. Helemaal binnen de trend van beige comfortfood!

3. Nieuwe Hollandse pap
Van griesmeel, havermout, rogge, gerst en gierst tot hartige pap met bijvoorbeeld spek, eieren en rozemarijn. We gaan nieuwe varianten op de traditionele havermoutpap uitproberen.

roggepap delicious.

4. Nieuwe granen
Koop eens gerst, gierst, parelgort, amarant, sorghum of teff in de biologische winkel. Bij café 26 Grains in Londen aten we hartige havermout met miso, shiitake, zachtgekookt ei, togarashi en bonitoflakes. Verrukkelijk! Ontdek meer of 26 Grains op 26grains.com.

5. Romige polenta
Ultiem comfortfood is een bord romige polenta. In Lombardije eten ze ‘m ook als polenta taragna, wat een mengsel is van half maïspolenta en half boekweitmeel. Makkelijk zelf te maken, want polenta koop je in de supermarkt en boekweitmeel in de biologische supermarkt (en inmiddels ook bij veel ruim gesorteerde supermarkten).

Nog véél meer over comfortfood ontdek je in ons nieuwe februari-nummer, die nu in de winkel ligt!
Of bestel je ‘m in onze shop. 

PRODUCTIE EN TEKST MERIJN TOL

rijstepap kokos kardemom | delicious