Foodboek-update: deze 3 boeken wil je lezen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nieuwe producten, boeken, blogs en bijzondere adressen: de foodwereld borrelt en barst van de inspirerende initiatieven. Deze maand heel veel smaken van de zomer. We tippen je drie nieuwe foodboeken die je absoluut wil lezen!

Ook deze drie foodboeken wil je hebben!

Koken met bier
Ongelooflijk leuk boek over koken met bier door de Engelse bierschrijver Melissa Cole. Die werkelijk alles begrijpt over de smaak van bier en hoe je bier gebruikt in de keuken. Als smaakmaker dus! Ze stelde zichzelf een paar vragen: ‘Wat is de invloed van de temperatuur? Wanneer kan ik bier het best toevoegen? Waarom gaat bier bij sommige kooktechnieken opeens onaangenaam ruiken? Wat werkt altijd goed en waarom?’ Melissa testte alles uit. Veel commerciële bieren zijn gewoon niet lekker om mee te koken. Ze geeft je de belangrijkste do’s and don’ts. Gebruik bier nooit om af te blussen, dan verbranden de suikers. Gebruik bier wel als smaakmaker en als basis voor azijn, in worstvulling, door hummus (!), door deeg voor platbrood, als dressing of pekel, om in te pocheren, in koekjesdeeg en nog veel meer. Met heldere uitleg en waanzinnig leuke recepten! Een grote aanrader voor iedereen die houdt van pit en smaak. Bier in de keuken, Melissa Cole, uitgeverij Het Spectrum,€ 24,99.
bier in de keuken - delicious

Melk
De gelauwerde New Yorkse foodwriter Mark Kurlansky schreef een fantastische lof- zang op melk en zuivel: we hebben al een 10.000 jarige haat-liefde verhouding met melk en melkproducten! Van verhalen, rituelen, gebruiken en schandalen tot recepten: Marks research is verbluffend. Zijn boeken zijn altijd een feest om te lezen. Mark Kurlansky, Melk, uitgeverij Het Spectrum € 29,99.
melk - delicious

De keuken van Kopenhagen
Dit boek gaat nu eens niet over één van die beroemde en fantastische restaurants in deze stad, maar om écht eten dat je thuis kunt koken. Met veel hygge – Deense gezelligheid – en eerlijke producten. Roggebrood, knäckebröd, kaneelbroodjes, smørrebrød of frambozenrepen. Buikspek met aardappels en peterseliesaus, bloemkoolpuree met citroen en roggebrood en natuurlijk gravad lax en veel haring. De keuken van Denemarken is voor ons een thuiswedstrijd in smaken en ingrediënten! Een culinair bezoek aan Kopenhagen, Christine Rudolph & Susie Theodorou, Karakter Uitgevers, € 27,99.
Kopenhagen - delicious

Hoofdbeeld Christine Rudolph, Tekst Merijn Tol, Beeldredactie Carla Happee