Tip: deze drie foodboeken wil je hebben

Nieuwe producten, boeken, blogs en bijzondere adressen: de foodwereld borrelt en barst van de inspirerende initiatieven. Ook deze maand  tippen we je drie nieuwe foodboeken die je absoluut wil lezen!

Aan tafel bij Au Bon Coin
Stylist, zelfbenoemd kringloopschuiver en kok Helma Bongenaar kookt al jaren proeverijdiners in haar keuken. In de voormalige gelagkamer in haar Amsterdamse huis: Au Bon Coin. Dat dat er fantastisch en très Français uitziet, bewijst haar bijzondere en authentieke boek, Aan tafel bij Au Bon Coin. Wat deel 1 is, want alles in dit boek gaat om de letter A. Boek 2 en 3 worden de B & C van Bon Coin. Hier dus alleen recepten met ingrediënten die beginnen met een A: van anchoïade tot aardappelgratin en abrikozentaart met lavendel. Helma neemt je mee in haar Frans-Amsterdamse universum en dat smaakt zeker naar meer.
Aan tafel bij Au Bon Coin, € 27,50 (eigen uitgave). Kijk op helmabongenaar.nl voor meer informatie, ook over haar proeverijen.

Waarom is iets lekker?
Leg dat maar eens uit! Reinier Spreen bespreekt dit en nog veel meer in De taal van smaak. Volgens hem krijg je naarmate je de taal van smaak beter onder de knie krijgt en meer woorden kent, des te meer begrip van wat je proeft en ruikt. In zijn boekje bespreekt hij hoe je smaak en geur ervaart en omschrijft. Een must voor wie graag over eten communiceert.
De taal van smaak, Uitgeverij Fusilli, €10. reinierspreen.nl

Onno’s Italie
Mocht je dit jaar niet naar Italië gaan, verschans je dan gewoon op een zonnig terras met het laatste boek van culinair schrijver Onno Kleyn. In Italië, mijn verhalen en recepten gidst hij je door de geschiedenis van Italië. Lees over mensen, koffie, pasta en het ware Italiëgevoel, over groene heuvels die baden in zacht avondlicht. Over diners bij Italianen thuis waar – in hoofdletters – copieus wordt gegeten. En natuurlijk recepten!
Italië, Uitgeverij Nijgh & van Ditmar, € 34,99. singeluitgeverijen.nl

italie - delicious

Productie en tekst Merijn Tol, Beeldredactie Carla Happee