Dit zijn de lievelingsgerechten van onze Willem-Alexander & Máxima

Koningsdag is in aantocht! Na het uithangen van de vlag en het aantrekken van ons oranje pak gaan we natuurlijk voor koninklijk zoet of een goeie gin-voor-de-king. Maar: wat eten onze koning & koningin eigenlijk zélf het allerliefst? 

Feest! 5x verrukkelijk koninklijk zoet

Om daarachter te komen interviewden we iemand die heel dicht bij de bron zit: Justine Marcella, hoofdredactrice van Vorsten magazine en koningshuisdeskundige. Zij weet precies wat Máxima en Willem-Alexander het liefst op hun bord hebben liggen. Zouden ze één van onderstaande gerechten maandag op het menu hebben staan?

Het lievelingseten van onze Máxima

* Wist je dat onze koningin dol is op dulce de leche? Ze eet de dulce het liefst in de vorm van het Argentijnse toetje “panqueque y dulce de leche” ofwel een pannenkoek met zoete melkcrème.

* Tot haar favorieten behoren ook klassieke Argentijnse empanada’s. We denken hier op de redactie dat koningin Máxima ook deze pastinaak-gehaktempanada’s met oregano & bietenanijsdip zal waarderen. Wat denken jullie?

* Buiten feestelijke dagen om, schijnt Máxima vooral heel gezond te eten. De basis van haar diner bestaat regelmatig uit vis en groenten.

* Maar… er wordt natuurlijk ook gezondigd. En dat doet onze koningin graag met een Hollandse kroket óf een bakje ijs.

Het lievelingseten van onze Willem

* Koning Willem-Alexander schijnt met mooi weer regelmatig te BBQ-en voor de hele familie. Geef hem eens ongelijk!

* Willem-Alexander deelt de liefde voor ijs met Máxima. Zijn voorkeur is heel specifiek: zijn lievelingsijs zou een hoorntje met 2 bolletjes hazelnootijs zijn.

Zelf sorbetijs maken? Dat doe je zó: in 4 stappen.

En prinses Beatrix? Haar lievelingstaart is Duitse Schwarzwalder Kirch. Een taart bestaande uit chocoladecake, slagroom, kersen en kirch.

Eloise van Oranje

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en prinses Beatrix zijn overigens niet de enige Nederlandse royals die gek zijn op lekker eten. Ook gravin Eloise van Oranje, het nichtje van Alexia, Amalia en Ariane, houdt van lekker eten. Zo zien we haar geregeld op Instagram genieten van de lekkerste snacks én brengt ze binnenkort haar eerste boek uit.

Samen met CLF Media, de uitgeverij van Chick’s Love Food, brengt Eloise medio juni haar eerste boek Learning by Doing uit. Learning by Doing is een persoonlijke lifestylegids waarin de 18-jarige gravin deelt waar ze tegenaan loopt sinds ze op eigen benen staat. Van kleding tot studie en van uit huis gaan tot… Tips voor zelf koken en haar favoriete recepten!

schwarzwalder chocotaartje

Koken voor de koning

En wat eten koningin Máxima, koning Willem-Alexander en de kinderen als ze thuis komen na een lange, drukke dag? Dan heeft topkok Willem-Pieter van Dreumel (samen met een team van acht chefs) een heerlijk maal voor ze gekookt. Hij zorgt ervoor dat de koninklijke familie elke dag een verrukkelijk, gezond diner krijgt voorgeschoteld. Van Dreumel werkte hiervoor o.a. bij het Amsterdamse restaurant Het Bosch. Inmiddels werkt hij fulltime aan het hof.

Van de klassieke keuken tot friet met kroket

Van Dreumel is goed in de klassieke keuken en schijnt een meester in sauzen te zijn. Wie denkt dat er elke avond een sterrenmaal op tafel staat, heeft het mis. Zoals hierboven al genoemd is Máxima van het gezonde eten en ook is de familie niet dol op poespas. Leuk om te weten: ook in Huis ten Bosch wordt heus weleens pizza besteld. En als de prinsesjes zin hebben in friet met kroket? Dat wordt geregeld, maar van Dreumel maakt alles dan wel zélf!

Bron: Vorsten RTL Nieuws Beeld: ANP

delicious-willemalexandermaxima