Dít bestellen mensen uit de 5 grootste Nederlandse steden het liefst

Maaltijden afhalen (of nog makkelijker: laten bezorgen) wint nog steeds aan populariteit. Natuurlijk kennen we allemaal de grote bezorgservices zoals Foodora en Deliveroo, maar ook supermarkten kunnen niet achter blijven.

Deze supermarkt bezorgt warme maaltijden gewoon bij je aan de deur.

Iedere stad z’n eigen favoriet

Maar wat bestellen we eigenlijk het liefst? Wie denkt dat we massaal voor sushi en pizza gaan heeft het mis. Uit onderzoek van bezorgservice Deliveroo blijkt dat Nederland allesbehalve eensgezind is op dit gebied. Geinig! Zo kiezen ze in Utrecht graag voor fried chicken, waar Rotterdammers een lekkere Poké Bowl prefereren. In Eindhoven zijn de mensen lekker normaal gebleven: daar staat het bestellen van een sandwich op nummer één. In Amsterdam is sushi overigens favoriet en in Den Haag gaan ze voor een goede burger. Zo blijkt uit de data van Deliveroo.

Groeiende markt

De markt van bezorgservices is groot en groeit nog jaarlijks. Naast grote spelers zoals Thuisbezorgd.nl, Foodora, Deliveroo en Uber Eats bestaan er ook duurzame initiatieven. De app Too Good To Go biedt ‘overtollig’ eten aan van hotels en restaurants die jij weer met een flinke korting (tot wel 70 procent) via de app koopt. Sinds de lancering in 2018 zijn er al dúizenden maaltijd gered. Een geweldig concept, vinden wij.

Wij zijn benieuwd: je bent natuurlijk dol op koken, maar áls je dan een keer geen zin hebt, wat bestel je dan het liefst?

BRON DELIVEROO BEELD ISTOCK

afhaalmaaltijden-deliciousmagazine