lieve lust menu

Sommige verleidelijke ingrediënten kunnen wanneer je ermee kookt zelfs een lustopwekkend effect geven. Deze ingrediënten worden afrodisiaca genoemd, naar de Griekse godin van liefde, lust en vruchtbaarheid: Aphrodite. Als het bij jullie niet zo uitpakt, eet je in ieder geval lekker en verras jij vanavond jouw Valentijn met een fijn   3-gangenmenu!

bieten-vijgen salade
voorgerecht

Volgens de Griekse mythologie at Aphrodite bietjes om haar aantrekkingskracht nog meer te vergroten. Volgens onderzoekers bezit de geur van bietjes een van de meest lustopwekkende aroma’s op aarde. In deze salade worden bietjes bijgestaan door  granaatappel en vijgen, die op hun beurt rijk zijn aan zink en kalium en extra energie geven. Met een dressing van honing, die de extase versterkt, is deze salade een ware ode aan de liefde!

worteltajine met kip en amandelen
hoofdgerecht

Ook van deze Arabische tajine met kip en wortel ga je genieten. Waarschijnlijk probeer je tijdens deze romantische avond knoflook juist te vermijden, maar het zit wel boordevol allicine. Dit stofje zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen! En de aminozuren in de vijgen geven ook nog eens extra energie. Vrouwen schijnen extra gevoelig te zijn voor de aroma’s van amandelen, dus zet ze ruim in als garnering. Dit komt waarschijnlijk door de combinatie van magnesium, vezels en vitamine E.

valentijn viennetta
nagerecht

Mochten de eerste twee gangen nog niet helemaal het gewenste effect hebben, dan is dit toetje de spreekwoordelijke kers op de taart. Het bevat drie afrodisiaca en wordt  mooi versierd met rozenblaadjes. Meer Valentijn wordt het niet! De verleiders zijn hier chocolade, vanille en chili. Verschillende stoffen in cacao zorgen voor een gelukzalig en euforisch gevoel, terwijl de capsaïcine in de chilipepers de bloedsomloopstimuleert. Met de warme en zachte geur en smaak van vanille verleid je man en vrouw en is romantiek vrijwel verzekerd!

TEKST EN PRODUCTIE ROOS VOLKERS EINDREDACTIE LAURA VAN HEUSDEN

 

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

 

 

lieve lust