kijktip: brood, bier en wijn

Wat wordt er toch veel lekkere televisie gemaakt. Wij selecteerden drie culinaire programma’s of documentaires waarvan het water je in de mond loopt.

Maak je eigen worstenbroodjes met naegelholt

BROOD
Op zaterdag ochtend kun je, genietend van je ontbijtje, kijken naar een aflevering van BROOD.

Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist naar Duitsland en Oostenrijk op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Hij leert in Oostenrijk hoe het kaiserbroodje wordt gevouwen en maakt in Duitsland een bierbrood.

Zaterdag 18 februari – 11:35 – NPO 1

 

SOMM
Na het kijken van deze documentaire zal het drinken van een glas wijn nooit meer hetzelfde zijn.

In SOMM volgen we vier mannen die proberen het examen te halen om Master Sommelier te worden. Intussen leren we alles over het maken, proeven en verkopen van wijn.

Netflix – 1.34 uur

 

LEVEN IN DE BROUWERIJ
Borrel na het weekend nog even door, want maandag gaat Patrick Stoof weer opzoek naar het lekkerste biertje van Nederland.

In deze aflevering neemt Patrick Kasper van Kooten mee. Ze ontmoeten brouwer Mark Strooker. Zijn brouwerij is tevens een veganistisch restaurant, waaruit hij de wereld een beetje beter en mooier wil maken. Ook ontdekken ze hoe je op een ‘links kapitalistische manier’ bier kan brouwen en ontmoeten ze hipster-brouwer Etienne, die zijn baard al twintig jaar laat groeien. Hier wordt duidelijk dat bier vooral ook een sociale drank is.
Maandag 20 februari – 20:25 – NPO 2


TEKST ROOS VOLKERS

 

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

kijktip