De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

bijvangst geen bijzaak

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Er is nog een hoop te verbeteren voordat we de visvangst duurzaam kunnen noemen. Een van de goede initiatieven die een bijdrage levert aan duurzame visvangst is door de bijvangst niet weg te doen maar juist op te eten.  

Ook in De Wereld Draait Door werd het onderwerp besproken. Joris Bijdendijk, chef-kok van RIJKS, en Joël Broekaert, culinair journalist, schoven aan bij Matthijs. Zij pleitten voor bijvangst als vast onderdeel van menu’s in Nederlandse restaurants. Een vissoep van bijvangst kun je immers altijd maken!

De presentator en tafelheer Jan Mulder mochten proeven van het speciale menu bereid door Joris: wijting met bouillabaisse. Bekijk hieronder het fragment.

Weetje: in Amsterdam bestaat Restaurant Bijvangst  met maar 1 missie: koken met de ‘overbodige’ visjes.  

TEKST ROOS VOLKERS

bijvangst dwdd