Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
Probeer ook eens deze overheerlijke ricotta-perentorta
torta caprese met peer en hazelnoten
nagerecht of gebak (12 personen)
150 g boter
200 g pure chocolade, in stukjes
300 g fijne kristalsuiker
5 eieren
200 g hazelnoten, fijngemalen
1 overrijpe peer, geschild, geprakt of in kleine stukjes
35 g cacaopoeder, gezeefd, + extra om te bestrooien
ook nodig: rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm, ingevet en met bakpapier bekleed
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de boter met de stukjes chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer het mengsel glad. Laat iets afkoelen.
Doe de suiker en eieren in een kom en klop ze met een mixer 5 min. op hoge snelheid, zodat je een dik en licht mengsel krijgt. Spatel er de gemalen hazelnoten, peer, cacao, het gesmolten chocolademengsel en een snufje zout door.
Spreid het beslag uit in de bakvorm en bak in het midden van de oven 45 min. tot het oppervlak knapperig is en barstjes krijgt, terwijl de taart vanbinnen nog zacht en een beetje vochtig is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestuif met cacaopoeder.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 45 min.
RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER