delicious. test: dít is het lekkerste alcoholvrije bier

Zin in een biertje, maar wil je even geen alcohol drinken? Het kan een uitdaging zijn, maar met deze alcoholvrije biertjes wordt het in ieder geval een stuk makkelijker. Het delicious. testpanel proeft zes verschillende alcoholvrije bieren. En dít vonden wij de lekkerste.

En dit vindt ons testpanel de lekkerste budgetbubbel!

          

Amstel 0.0
Het eerste biertje dat we proeven is van Amstel. De geur is aangenaam, ietwat hoppig, maar niet erg uitgesproken. We nemen een slok. Hm, hij smaakt wat waterig, bij het drinken blijft er weinig smaak over. Arjan: ‘Het is bijna een witbiertje, zo licht.’ De balans in dit bier vinden we niet helemaal goed.

Warsteiner Alkoholfrei 
Dan is Warsteiner aan de beurt: de smaak is niet vervelend, maar wel een krachtige, bittere nasmaak. Minta is geen fan: Hij is mij te zoet, bijna appelsap. Robin: ‘De nasmaak is erg snel weg’.

Jupiler 0.0
We gaan door met Jupiler. We ruiken: hij ruikt zoet, net een snoepje. Trudelies proeft citrus, maar wel een kunstmatige citrus. Conclusie: het is een fris biertje, maar wel erg zoet. Moet je van houden.

Grolsch 0.0%
Fris, goede schuimkraag, lekker! Het alcoholvrije bier van Grolsch lijkt op een echt biertje en heeft een lekker bittertje. Hij is licht van kleur, het is bijna blond of witbier achtig en je proeft grapefruit.

Brouwers Pilsener 0.0%
Dit biertje is een stuk donkerder bij het inschenken dan de rest, bijna amberkleurig. We zijn benieuwd en nemen een slok: Veel meer bitters dan de vorige, maar ook erg muf. Arjan: ‘Het ruikt naar een kroeg, na een nacht feesten. Minta: ‘Hij mist wat frisheid’.

Heineken 0.0
Geen fijne geur, of eigenlijk weinig geur. De kleur is erg licht en helder. De smaak lijkt wat op blond bier. Hij heeft fijne moutsmaak en fijne bitters. Het blijft een kwestie van smaak, maar wij vinden dit een lekker biertje.

De uitslag
We hebben een gedeelde eerste plek voor Heineken 0.0% en Grolsch 0.0%. Als je van een elegant, fris biertje houdt, kies je voor Heineken. Houd je meer wat bitter, dan kies je voor Grolsch. Op de derde plek komt Amstel, dan Jupiler. Warsteiner en Brouwers worden het minst gewaardeerd.

TEKST ROBIN MAASWINKEL BEELD JESSICA SINGH, iSTOCK

bier - delicious