zó maak je de allerlekkerste donuts – aldus Rutger

Donuts – overgewaaid uit Amerika – zijn hier ook erg geliefd. Maar… de allerlekkerste donuts bak je natuurlijk zelf. Helemaal niet moeilijk en met de vorm, topping en vulling kun je alle kanten op. delicious. friend Rutger van den Broek schreef onder andere de Koekjesbijbel en Bakbijbel en weet álles over bakken. Daarom vroegen we hem naar zijn allerbeste tips. Komt-ie! 

Tip 1: Zorg voor plakkerig deeg

Het deeg is vrij plakkerig, dat hoort zo. Voeg vooral geen extra bloem toe en kneed het deeg met de mixer met deeghaken.

Tip 2: Rol het deeg mooi uit

Neem 2 latjes of snijplanken van 1 cm dik. Leg het deeg daartussen en gebruik de latjes als geleider. Zo rol je het deeg overal even dik uit en worden de donuts allemaal even gaar tijdens het bakken. Gebruik bij het uitrollen voldoende bloem.

Tip 3: Gevulde varianten

Rol voor gevulde donuts het deeg ook uit tot een lap van 1 cm dik en steek met een steker cirkels van 8 à 9 cm Ø uit het deeg. Gevulde donuts hebben geen gat in het midden en moeten iets langer bakken, zo’n 3-5 min. Gebruik voor de vulling jam of banketbakkersroom. Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje. Maak met een mes een gaatje aan de zijkant en vul ze met behulp van de spuitzak.

Tip 4: Zo suiker je je donuts

Voor gesuikerde donuts wentel je de donuts na het bakken door fijne suiker. Je kunt ook een mix nemen van 200 g fijne suiker met 2 tl kaneelpoeder. Gevulde donuts suiker je vóór je ze vult.

Zelf aan de slag: hét Italiaanse donut recept van Rutger

bomboloni met ricotta & mascarpone
Versgebakken & gevuld zijn deze Italiaanse donuts onweerstaanbaar!
naar recept
RutgerBakt-Delicious-Bombolini-Stap9-01_preview Italiaans ontbijt

Maak ook deze donuts met hazelnootpasta

bomboloni-met-hazelnootpasta-en-hazelnotensuiker
RECEPT, TEKST, PORTRETFOTO ERNIE ENKELAAR | FOTO RUTGER VAN DEN BROEK.