weekendbites

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Schermafbeelding 2014-11-14 om 13.17.34

Nog geen plannen voor dit weekend? Wij wel! Van markt tot winkel tot nieuw restaurant, hier zijn de leukste food-evenementen!

adam-west-diner-body

Vanaf nu is de Bakkerswinkel op het Westergasterrein in Amsterdamwest in het weekend ook ’s avonds geopend. Gelukkig verandert er verder niks: net als altijd kun je voortaan ook op vrijdag- en zaterdagavond genieten van puur, eerlijk en verrassend eten dat vers in eigen keuken wordt bereid door koks die volgens het seizoen en het van-kop-tot-staart-principe koken. Wij zijn fan!

Vanaf 15 november staan 7 dagen lang kookboeken in de spotlights en kun je langs bij kookwinkels, boekhandels, bibliotheken en warenhuizen voor allerlei leuke activiteiten en evenementen. De genomineerde boeken voor het Kookboek van het Jaar krijgen tijdens de Kookboeken 7 daagse aandacht, maar ook andere kookboeken komen aan bod. Kijk hier voor het programma.

De naam zegt het al: op de Goodies en Foodiesmarkt in Breda vind je hebbedingen en eten. Zondagmiddag verschuift de lifestylemarkt van buiten naar binnen richting Strand Binnen voor de eerste indooreditie. Handig: Appeltjeeitje regelt leuke kooklessen voor de kinderen, zodat jij tijd hebt om alle kraampjes op je gemak te bekijken. Blijven plakken kan, want de foodtrucks blijven tot 22 uur 

Schermafbeelding 2014-11-14 om 13.12.53Deze zondag kun je ook terecht op het Westergasterrein voor de Neighbourfoodmarket. Zoals elke maand vind je hier cateraars, traiteurs, chefs, barista’s, bakkers, slagers, sapmeisjes, sandwichhelden en soepkokers. Verzamel lekkere dingen voor ontbijt, lunch of borrel of geniet ter plekke van je aankopen aan de lange tafels op het terrein.

Marktliefhebbers kunnen dit weekend ook hun hart ophalen in Eindhoven. De Feelgoodmarket in het Klokgebouw in Eindhoven is een combinatie van food en non-food. Lekkere delicatessen en streekproducten wisselen elkaar af met cadeautjes voor sinterklaas. Een lekker vuurtje, warme glühwein of chocomelk maken de zondag compleet. feelgoodmarket.nl

TEKST VEERLE POSTEL