voorproeven voor december

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In ons nieuwste nummer gaan we alvast aan de slag voor kerst. Want voorproeven hoort erbij! Waar je deze maand uit kunt kiezen? Wafels en warme specerijen, bananen en bouillon en wild en wow-kool. Een voorproefje!

Bestel KERSTKOKEN DEEL 1 hier

Geef een sint-wafelfeest!
Speculaas? Of bak je dit jaar wafels voor het sintfeest… Met de geur van specerijen en verrassende kaneelroom, kruidige carrotcakewafels of stroopwafels met mandarijn. Lekker met bisschopssap of chocolademelk.

Familietijd vol specerijen
Speciaal voor alle ‘gewone’ dagen in al het feestgedruis maakt Janneke comfortfood vol specerijen als peper, jeneverbessen, laurier en garam masala. Kruidige gestoofde kool met kokos en zalm, heerlijke witlof en een macaronischotel uit de oven. Of wat dacht je van een originele pompoenstamppot met karbonadestoof en verrukkelijke saus?

5 x zó van de bakplaat
Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op éen bakplaat of in één ovenschaal een compleet maal kunt bereiden?

Groene kool, spruitjes & salie
Kirsten: ‘ Salie is voor de liefhebber! Ik gebruik deze bijzondere smaakmaker in heerlijke, hartige feestgerechten als pie met varkensvlees en gevulde kool met lamsgehakt, maar ook in de verleidelijke, zoete koekjes die ik bij citroenpuddinkjes serveer.

De allerbeste bouillon, fond & glace maak je zelf
Neem de tijd én goed ingrediënten, zo trek je zlef de meest smaakvolle groente-, vis- en vleesbouillon, verzekert delicious.friend Eke Mariën. En die bouillon is weer een fantastische basis voor de lekkerste soep en saus. Zijn geheim? Rooster eerst basisingrediënten in de oven, dan geven ze veel meer smaak, kleur en geur.

Met huid, haar en veren
Als slagerszoon heeft de Franse chef en kookboekenauteur Stéphane Reynaud een grote passie voor vlees. Zijn nieuwe kookboek, De Wilde Keuken, is net zo puur, ongecompliceerd en eerlijk als het wild zelf. Ontdek ook je wilde kant en maak de lekkerste gerechten met ree, zwijn, haas, fazant en eend!

Mister Kitchen goes bananas in Colombia, Fairtrade!
Na ons amandelavontuur in Palestina en de koffietrektocht door Peru gaat Mister Kitchen voor de derde keer mee op reis met Max Havelaar. En wel naar bananenland Columbia om het Fairtrade verhaal achter met meest gegeten fruit ter wereld te ontdekken.

Bestel KERSTKOKEN DEEL 1 hier