vier de zomer met ons extra dikke augustusnummer!

promofeest

In ons 148 pagina’s dikke zomerfeestnummer vind je alles om te picknicken, barbecueën en buiten te lunchen. Zo simpel is het: eten, drinken & muziek. En leuk gezelschap natuurlijk. Ontdek snel meer!

retro

Bowl, huzarensalade, gevulde eieren, garnalencocktail en crêpe-suzettetaart… Voor de een ‘n feest van herkenning, voor de ander brand new. Het eten van de jaren zeventig én de kleurige styling hebben we vertaald naar nu. Denk aan garnalen in ginsaus, makreelmousse met salsa verde en coq-au-vin blanc met dragon. We hebben 21x retro-eten van nu in royale schalen voor je klaarstaan. Dit feest mag uren duren!

picknickplan

Retro-feest is niet de enige reden om deze maand naar buiten te trekken. Volg bijvoorbeeld onze grote picknickplan. Een feesttafel gevuld met heerlijkheden die je easy kunt voorbereiden. We trappen af met een gulgevuld tableau vol oesters. Daarna komen de andere schalen op tafel; gerookte zalm met venkel, varkensvlees dat we alle tijd hebben gegund in oven, kruidige appel-koolsalade en twee desserts. Een met ananas, sinaasappelkaramel en chocolade, plus een kruimige polentacake met ricotta en passievrucht. 

zomerhits

Buiten of binnen, geniet van zondoorstoofde groenten en fruit, geurige kruiden en verse vis en vlees, in makkelijke zomergerechten waar je tot zeker eind september mee voort kunt. Zoals? Ossenhaas met satésaus, waterkers en komkommer, tom-yam garnalen met groene-papajasalade en kipquesadillas met saus van gerookte peper en mangosalsa.

proef de wereld

Proef de wereld! is ons allernieuwste kookboek. Met 120 recepten neemt onze Australische collega Valli Little je mee op wereldreis. Elk hoofdstuk is geïnspireerd op een van haar favoriet keukens, van de specerijenmarkten in India en Mexico tot de klassieke smaken van Frankrijk en Italië. Wij hebben alles gekookt én geproefd en kiezen in deze voorproef voor een bbq-menu: in de tijd dat de houtskool zijn hitte opbouwt, serveer je alvast paprikasoep met dronken garnalen. Daarna begin je extra gretig aan de broodjes worst met bier-uienmarmelade, salade met bbq-kip en hele zeebaars gegaard op cederhout. En als je op tijd begint met ijs maken, besluit je dit bijzondere buitenfeest met onweerstaanbaar lekkere chewy icecream-sandwiches.

dragon

Elke maand maakt Kirsten Eckhart een menu met een kruid en groente van het seizoen. Dit keer dragon en wortels. Kirsten: ‘Dragon is een elegant kruid met een anijsig aroma en smaakt goed in veel feestgerechten. Ik combineer het graag met wortels. In de wortelsoep bijvoorbeeld zorgen de knoflook-dragoncroutons voor een delicate smaakexplosie.’ 

familietijd

Janneke’s familietijd staat in vuur en vlam. ‘Niks fijner dan buiten koken én buiten eten, dus gloeit mijn bbq in de zomer volop. Helemaal als familie en vrienden langskomen, want het is zo lekker en makkelijk. Er zijn altijd wel helpende handen in de buurt, iedereen is gek op barbecueën. Binnenkort een feestje? Probeer mijn feestproof bbq-recepten: sardientjes, drumsticks, worstjes, entrecote, groenten en zelfs focaccia!’

watermeloen

Weet je wat je kan doen met watermeloen? Vanbuiten én vanbinnen lekker: watermeloen heeft alles mee. Dus sjouw zo’n zware jongen naar huis en zet het mes erin. Heerlijk om zó te eten, maar ook in salade met pistache en feta of in gazpacho en met garnalen!

abowerf_tojiro

Vlees, vis, groenten… het Tojiro Zen Black koksmes (18 cm) van Kookwinkel Oldenhof ‘glijdt’ erdoorheen. Het mes heeft een lemmet van 3-laags kobaltstaal en een donker houten heft. Je krijgt hem gratis bij een jaarabonnement op delicious. Dat is dus 13 x delicious. plus een knap koksmes voor € 91,35! Ga hier naar de aanbieding.