verrukkelijks uit eigen land in delicious.juli

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

promo

We hebben alles uit de kast gehaald waarop we in Nederland trots kunnen zijn. Dus in juli krijg je met een royaal gebaar recepten met sint-jansuitjes en Katwijkse peentjes, Opperdoezer ronde, Stellendamse garnalen en oerbiet. En er is meer!

familietijd1

Rommedoe, forel, grottenham, livarvlees, wijn… Dat het leven in Limburg goed is weet Janneke als geen ander. Ze laat ons meegenieten van haar bourgondische gerechten vol joie de Limburg. Geniet van haar verukkelijke tête de veau met de meest verse sperziebonen die je kunt vinden. Maak livar-worstjes met honing-mosterdsaus & zomerstamp als je zin hebt in comfortfood en serveer forel met grotchampignons als er onverwacht vrienden mee-eten.

merkelbach

Geert Burema is chef/eigenaar van restaurant Merkelbach én initiatiefnemer van de Slow food Chefs Alliantie in Nederland. hij kookt met de prachtige producten uit de Hollandse Ark van de Smaak, een soort Ark van Noach voor bijzondere, bedreigde groenten, fruit, kaas, brood, zoet en vleeswaren en veerassen. Pareltjes die het verdienen om vol in de spotlight te staan. Geert geeft verrukkelijke recepten voor harder met zeekraal, Stellendamse garnalen en bronzen venkel, naegelholt en rosbief met opperdoezer-aardappelsalade en nog drie onvergetelijke gerechten.

gartine

Deze maand kiest Kirsten uit haar moestuin bonenkruid als favoriet seizoensingrediënt. Met tuinbonen – een gouden combi! – maakt ze er een verrukkelijk menu mee. Eerst tuinbonenkroketjes met bonenkruidmayonaise. Daarna heerlijke gebakken tongschar met frisse boterjus met bonenkruid en tuinbonenstamppot. Ze sluit haar moestuindiner af met zoete Hollandse vlaai met friszure aalbessen.

aardappels

Een aantal jaren had de pieper stevige concurrentie van pasta en rijst, maar nu is hij weer helemaal terug. Niet als onderdeel van de heilige drie-eenheid aardappels-vlees-groente, maar als hoofdingrediënt in pizza, salade en terrine. Aardappels om trots op te zijn: nicola, bevelander, muizen, bildtstar, opperdoezer ronde, doré, agria, alpha eigenheimer en koopmans blauwe. Eke laat ze schitteren in aardappelstokvisballejtes met remouladesaus, aardappelpizza met geitenkaas en tuinbonen en gemarmerde zuring-aardappelsoep.

boter

Kleinschalig boter maken is door massaproductie een uitstervend ambacht geworden. Gelukkig zijn er nog een paar tegendraadse melkerijen die het zelf doen. Zoals Boerderij de Hooilanden in de Gelderse Vallei. Mister Kitchen leert er rauwmelkse boter karnen en dat kun jij nu thuis ook!

betty koster

Kaasexpert Betty Koster kijkt door haar kaasbril naar ons land en selecteert per provincie de lekkerste kazen. Ze maakt combinaties om van te watertanden: met brood, thee, wijn, bier en zelfs chocolade. En niemand kan zo enthousiast over kaas vertellen als Betty. Wij hangen aan haar lippen!

crepepan

Met de Mauviel M’stone crêpepan 30 cm ∅ van Kookwinkel Oldenhof bak je de lekkerste crêpes of pannenkoeken. Deze crêpepan is van geanodiseerd aluminium en heeft een anti-aanbaklaag, waardoor je minder vet hoeft te gebruiken. De pan is geschikt voor elke warmtebron en kan ook in de oven. Kijk op kookwinkel.nl voor meer informatie. Je krijgt de pan gratis wanneer je een jaarabonnement neemt op delicious.