Het geheim voor de perfecte spiesen

Stijgende temperaturen en zonnetje dat ons toelacht… We eten lekker buiten! Én maken de perfecte spiesen in onze buitenkeuken of op de barbecue. Mals en sappig met een flinke smaakboost. We zetten de marineer-, rijg- en roostertips voor je op een rij.

Probeer meteen deze geglaceerde rundvleesspiesen uit.

1. Een marinade geeft het vlees een extra smaakaccent. Bovendien beschermt een marinade het vlees tijdens het roosteren tegen de warmt zodat het mals en sappig blijft.

2. Een kneepje citrussap, scheutje azijn, wijn of karnemelk in de marinade zorgt voor extra mals vlees.

3. Maak kleine insneden in het vlees en wentel het vlees regelmatig door de marinade. Zo trekt de smaak goed in.

4. Marineer vlees afgedekt in de koelkast, maximaal 24 uur.

5. Dep overtollige marinade met keukenpapier van het vlees. Marinade die op het vuur druipt, veroorzaakt vlammen.

6. Rijg blokjes vlees losjes aan spiesen, prikkers of kruidentakjes zodat de warmte goed rond het vlees kan circuleren. Het vlees wordt zo rondom mooi bruin en vanbinnen gelijkmatig gaar.

7. Week houten spiesen of prikkers 30 minuten in koud water zodat ze niet verbranden bij het roosteren.

8. Het vlees zal in eerste instantie aan het rooster plakken. Heb geduld en draai het vlees zodra het van het rooster loslaat.

9. Rooster het vlees zo kort mogelijk zodat het lekker mals en sappig is. Rund-, kalfs- en veel varkensvlees smaakt rosé bereid het lekkerste. Rooster kip en kalkoen altijd helemaal gaar.

10. Gemarineerd vlees heeft een kortere bereidingstijd: houd het in de gaten en vergroot eventueel de afstand tot het vuur. Verplaats het vlees naar de zijkant van de warmtebron of leg het rooster hoger.

Maak meteen deze fantatsische bbq-saus.