tijd voor winterkost!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In delicious. februari gaan we voor flinke winterkost. Gesmoorde kip + linzen, aplenpasta, bloemkool met kaas, Tiroler gröstl en tarte flambée. Kleur je winter met onze delicious.gerechten die met liefde voor je hebben gemaakt, getest, geproefd en gefotografeerd. Dit kun je verwachten in ons februarinummer.

Janneke haalt in familietijd inspiratie uit de bergen. ‘De winter vraagt om geurige stoofschotels, stevige soep en romige pasta’s. In februari laat ik me graag inspireren door gerechten uit de wintersportgebieden, want dáár weten ze wel hoe je kou verdrijft. Met heerlijke Tiroler gröstl met spek, raclette met wijnzuurkool, risotto met bonen erin en tarte flambée met zalm. Maar onze Hollandse snert is natuurlijk ook ideaal om winterweer te trotseren.

Een royale laksa waar je bij van wordt na het schaatsen, al dan niet op kunstijs. Zet je pan zonder deksel in de oven en wacht tot een goudbruin korstje ontstaat. Van de laksapasta houd je veel over, handig voor een of twee volgende pannen vol comfortfood. Van Jamie mogen we best vaker pompoen op tafel zetten. ‘Pompoen barst van de vitamine A, die ons – écht! – helpt om in het donker te kunnen zien! Vitamine A speelt ook een belangrijke rol bij de opname van ijzer uit ons eten.’

Kirsten is gek op de klassieke combi tijm & uien en zoekt altijd naar verrassend lekker varianten. Het is haar alweer gelukt, ze bakt tijmcrêpes met zalm en uienmousse, voegt tijm toe aan chocoladetruffels en ontdekt een weldadig winterdrankje met choco, sinaasappel en tijmroom.

Kip, sjalotten, spek, linzen en riesling, wat kan er nog fout gaan? De volgende dag zijn de aroma’s goed gemixt en smaakt alles nóg lekkerder! Zet een kwartier op het fornuis, crème fraîche, kruiden en sperziebonen erbij en klaar ben je. Doordeweeks koken wordt heel easy met deze fantastische en goed voor te bereiden gerechten.

Zeg India, en je denkt direct aan tandoori chicken, lamb curry, fish tikka en samosa maar volgens Jill Dupleix dient zich een nieuwe generatie koks aan met een frisse kijk op de regionale Indiase keuken. Resultaat: lichtere vega-versies van traditioneel Indiaas streetfood: papad chaat, friet met garam masala en bieten-pompoencurry.

Op haar blog call-me-cupcake.blogspot.com verwent de Zweedse fotograaf en foodstylist Linda Lomelino ons telkens weer met de lekkerste taarten, koekjes en ander zoet. In haar nieuwste boek Zoet & Shoot, voor bakkers en bloggers, staan niet alleen de lekkerste zoete bakrecepten, maar vertelt zij je ook heo ze zulke mooie plaatjes schiet.