proef de méditerranée

In delicious.juni vind je alle mooie smaken van de Méditerranée die we iedereen van harte gunnen. Ga dus aan de slag voor de gulle schalen van Merijn en Nadia, bak Frans zoet en lunch Marokkaans. Dít kun je verwachten in ons nieuwste nummer.

Merijn ‘reist’ in foodiefile van Spanje naar Marokko, Tunesië, Kroatië, Griekenland en Turkije. En natuurlijk vergeten we de afslag Italië en Frankrijk niet. De Méditerranée is lekker, groot en veelzijdig!

Tijdens hun reizen door de Arabische en groot-mediterranee vinden Nadia & Merijn de allerfijnste producten. Ze maken pita-pizza’s met za’atar, freekeh met gegrilde vis en ook oranjebloesemvla. 

Koken met mediterrane smaakmakers? Bestel hier onze box met 50% korting!

Niets zo lekker als Italiaans eten, vindt Janneke in haar Familietijd. Wie lust er niet zo’n heerlijke frisse soep vol jonge zomergroenten? Of rooster op een feestelijke doordeweekse dag vruchtgroenten, meng ze met kikkererwten en serveer met gevulde rosbief. Rooster aubergine voor een lekkere maaltijdsalade. De scaloppine al marsala wordt vast je juni-favoriet. En zo heb nog nooit vis gegeten: alla parmigiana!

1510069_902053529837855_2257737897981538166_nJuni roepen we uit tot pizza-maand! Bak gretig mini-pizza’s en zet ze op instagram. Onder de inzenders verloten wij elke maand een delicious.boekenpakket. Klik hier om naar het menu te gaan.

James Viles, chef en eigenaar van restaurant Biota, staat in Australië bekend om zijn bijzondere, eigentijdse gerechten en zijn oog voor duurzaamheid. Hij kweekt de meeste groenten en kruiden in eigen moestuin en kas. Verder kiest James zo veel mogelijk ingrediënten uit de buurt en hij struint zelf ook graag door de bush om wilde planten te verzamelen. James maakt hij boterige briochebroodjes met mals lamsvlees, wortelmarmelade, lavendelmarshmallows en een nostalgisch dessert met de smaken van room, kersen en ijs.

Kom je 21 juni ook naar de wijnproeverij in de Rotterdamse Markthal?

Vanaf deze maand is Kirsten Eckhart weer terug in delicious. Elke maand maakt ze een menu met een favoriet seizoensingrediënt, deze maand met verse basilicum en courgette. Kropsla met gebakken gamba’s en basilicummayo, hartige taart (ons coverrecept!) met courgette, basilicum en geitenkaas en courgettecakejes met basilicumfrosting en basilicumsorbet met in steranijs gemarineerde aardbeien.

Kim Lenders komt al van jongs af aan op Ibiza en is dol op het pure eilandeten. Jarenlang mailde ze al haar lekkere eetadressen door aan vrienden, tot ze op het idee kwam om al die suggesties te bundelen. Om te laten zien dat dit eiland meer te bieden heeft dan beachlife met feest tot diep in de zomernacht, maakte zij samen met Ibizabewoners een foodieboek. Zij deelt haar favoriete adressen met je en ontfutselt lokale koks typisch eilandse recepten.

Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ‘geheim’ mediterraan ingrediënt om snel of zelfs last minute een kip, salade, mosselen of frittata lekker pittig mee te maken. In deze Spaans geïnspireerde gerechten gaan veel ingrediënten die je ook prima op voorraad kunt hebben. Handig bij spontaan bezoek of als je zomaar zin in iets pittigs krijgt. Of maak van alles wat en serveer als tapas.

Bij 1 jaar delicious. krijg je nu pizza-essentials cadeau! Perfect voor een extra krokante bodem: de pizzasteen van Terre Étoilée van Kookwinkel Oldenhof. Door het geglazuurde aardewerk is de steen makkelijk in gebruik: de pizza laat makkelijk los, glijdt zo op je bord en schoonmaken is easy. De steen – 24 cm ∅ – is geschikt voor gas, elektrisch, keramisch, halogeen en gebruik in de oven en op de barbecue. En met het Oldenhof pizzawiel verdeel je je pizza razendsnel in punten.

mediterranee