liefs uit londen

Heel veel liefs uit Londen. Wij houden van de stad die zich stevig vastklampt aan zijn iconische straatbeeld. De dubbeldekkers, de telefooncellen, de trots wapperende vlag bovenop de Houses of Parliament, de koepel van St. Pauls, het uitzicht vanaf The Shard en de fraai betegelde metrostations. Go, go, go. 3 praktische tips voor een short stay in de stad van Sherlock.

Vlieg vroeg

Het is goedkoop en -belangrijker- snel bereikbaar. Als een soort busdienst vliegen goedkope vliegtuigmaatschappijen over de Noordzee naar vliegvelden net buiten Londen. Vanaf daar hop je easy op de trein richting stad. Vaak zijn de vroege vluchten het voordeligst, waardoor je ’s ochtends al oog in oog met Big Ben kunt staan. Check bij het hotel of je daar je bagage mag droppen (of vroeger kunt inchecken). Je kunt je bagage ook op de grote treinstations zoals Liverpool Street stallen.

Oyster card

Je reist het handigst met het openbaar vervoer in deze wereldse stad. Neem een Oyster card. Die kost £ 3 en je kunt hem op elk station opwaarderen. Als je in zones 1 & 2 blijft (wat je waarschijnlijk doet) ben je maximaal £ 9 per dag kwijt. Aan het eind van je trip kun je het resterende tegoed weer terugvragen of behouden voor een volgende keer.

Reserveer je tafeltje alvast

Vergis je niet, een tafeltje in de hipste Londense restaurants is moeilijk te krijgen. Hoewel, als je van tevoren boekt, is er vaak nog wel plek. De meeste zaken gebruiken het reserveringssysteem OpenTable waarmee je ook automatisch punten spaart voor kortingscoupons. Ottolenghi, Jamie’s Italian, St. John… ze staan er allemaal op de site van OpenTable.

 

londen