laat maar komen: de lente!

Vier april, de lente en pasen met family & friends! Met delicious.april haal je niet alleen cheesecakerecepten en ansjovisinspiratie in huis. Je haalt de lente binnen. Dus zet de tuindeuren open, zaai iets lekkers en geniet!

Het is dat zo’n palmpasenstok én de taart het niet houdt, maar anders hadden we er een cheesecake bovenop geprikt in plaats van dat haantje. We weten namelijk nu precies hoe we de beste cheesecake laten loskomen uit de vorm. En versieren is een smaakfeest met gekonfijte citrus, rood fruit en toffeesaus.

Geen cheesecake-adept? Bak dan hartig knoflookbrood, zadenbrood of prachtig gedraaide zoete couronne met abrikozen. Paasperfectie!

Wij houden van groente én van vlees. Yolanda hakt de groente in haar stoere keuken tot ruige lentegerechten. Het portie vlees krijg je uit ons 5e kookboek dat deze maand verschijnt. Maak één of alle vijf redactiefavorieten: lamsracks met pistachekorst en lavendelgelei, lamsschenkels met saffraan en groenten of varkensfricandeau met rozemarijn.

Lees en bekijk Jannekes lofzang op citroen en je springt direct op fiets naar de groentekraam voor de geurigste, onbespoten exemplaren. Geel, geler, geelst. Het frisse van het sap en het aromatische van de schil combineert Janneke in 10 (!) genietgerechten.

In onze foodiefile krijg je helemaal zin in dat mooie paasweekend. Maak lavendel of citroenzout en breng dat gekookte eitje to a whole new level. Schenk stersappen en slowroasted koffie. Pasen 2014 gaat ‘m worden!

Lente vraagt ook om waanzinnig lekkere en leuke etentjes. Op moederdag schuif je met ons aan bij een heerlijke hightea van het Vlaamsch Broodhuys en in mei proef+drink je wijnen en eet je opperbest op Landgoed Wolfslaar in Breda.

 

lente