Homemade vanillevla

Rutger van den Broek bakt als de beste en een goede vla maken hoort ook bij het banketbakkersvak. Deze versie van Rutger met echte vanille, eieren en volle melk is zoooo lekker!

Wil je een extra lekkere vlaflip maken? Check dan dit recept van Rutger Bakt voor vlaflip met zelfgemaakte vruchtencompote.

Rutger: ”Vind je vla te gewoontjes? Ik niet, besefte ik toen ik in een sterrenrestaurant huisgemaakte vanillevla als onderdeel van het dessert kreeg. Totaal niet te vergelijken met vla uit een pak, waar vaak geen vanillestokje of eidooier aan te pas komen. Neem volle melk, goede vanille en eidooiers van blije kippen. Alleen met de beste ingrediënten maak je de lekkerste vla! En wil je extra genieten – en terug naar vroeger? – maak dan mijn vlaflip 3.0!”

vla basisrecept
Homemade vla is totaal niet te vergelijken met vla uit een pak, waar vaak geen vanillestokje of eidooier aan te pas komen. Neem volle melk, goede vanille en eidooiers van blije kippen. Alleen met de beste ingrediënten maak je de lekkerste vla!
Maak Rutgers vlaflip 3.0!
naar recept
vanille vla - delicious

Chocoladevla

Neem voor chocoladevla 100-125 g suiker, laat het vanillestokje achterwege en voeg gelijk met de maïzena 50 g cacaopoeder toe. Maak de vla verder als de vanillevla.

Karamelvla

Doe 170 g suiker en 45 ml water in een pan en kook daar een goudbruine karamel van. Blus de karamel af met 900 ml melk. Let op, dit gaat spatten en bruisen en de karamel gaat klonteren. Dit is normaal, de karamel lost op als de melk verder wordt verwarmd. Breng de melk en de karamel aan de kook en roer het mengsel regelmatig door. Maak de vla verder als de vanillevla.

Vlaflip 3.0

Breng 250 g (diepvries)frambozen samen met 100 g geleisuiker en het sap van  een halve citroen aan de kook en laat dit 3-5 min. doorkoken. Druk het frambozen- mengsel met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef en laat de frambozensaus afkoelen. Doe gelijke delen vanille- vla en volle yoghurt in een schaaltje, besprenkel met de frambozensaus en schaaf er dan wat pure chocolade over.

Recept: Rutger van den Broek. Beeld: Erik Spronk

Vla - delicious