kijken, kiezen, koken, proeven in delicious. italië

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het is juni. Het is zomer. Het is Italië. Alles wat we op dit moment willen eten en drinken hebben we verenigd in ons juninummer. 10 redenen waarom je dit bewaarnummer al fresco leest.

  1. De mannen van Mister Kitchen gingen voor ons – en misschien een beetje voor zichzelf – naar warm Italië. In hun pastaproductie niets dan lekkers. Begin met wedding soup, ga verder met penne met artisjok, postelein en amandelen, snack macaroniballetjes of kies voor artisjokken van de bbq.
  2. Citroenhaters worden citroenlovers na het bekijken, het kiezen en het koken van de gerechten uit onze citroenproductie. Artisjoksalade in citroenmarinade op parmezaanschaaltjes, torta di limone, citroencantuccini. Ga aan de slag met een rasp en haal de aromatische amalficitroengeur je keuken in.
  3. Italianen houden van koffie en wij ook. Alleen de Chinezen willen er nog niet zo aan (maar wel steeds meer).  In onze lifestylefile vind je 9 Nederlandse adressen. Pas wel op, vooral filterkoffie is op dit moment hot.
  4. De stoere keuken van Yolanda staat in het teken van het Italiaanse platteland en de kust. Papa al pomodore met basilicum, sardines uit de grillpan met kruidige broodsalsa en gegrild kalfsvlees met tonijn-olijfdressing en groene asperges.
  5. Zet de ijsmachine alvast koel want je wilt zeker iets maken uit de ijspretproductie van Linda Lomelino. Kies je choco-, aardbeien- of vijgen-honingijs?
  6. De Italiaanse keuken vraagt soms veel tijd, maar niet in onze snelle zomerkeuken. Binnen een half uur staan jouw spaghetti met linzen, witvis met rozemarijnaardappels, parmezaankip of rigatoni met artisjok-wijnsaus op tafel.
  7. Wijn & kaas. Hoe anders? Kok Yolanda bedacht originele hapjes met pecorino, ricotta, burrata, gorgonzola en robiola. Onze vinoloog Ellen zocht daar de allerlekkerste Italiaanse wijn bij.
  8. We vroegen 5 bloggers naar hun favoriete Italiaanse gerechten en zij lieten ons versteld staan in onze testkeuken! De zomerminestrone, wijnrisotto en polenta-amandeltaart smaken beslist naar meer…
  9. Koop kratten vol tomaten. De recepten uit onze tomatenproductie wil je allemaal maken. De rode held is dé bron voor saus en salsa en eindeloze inspiratiebron voor menig streekgerecht.
  10. Kom naar de delicious. kaas&wijnproeverij in IJmuiden en ontmoet onze delicious.friends: kaaskoningin Betty Koster en vinoloog Ellen Dekkers. Of kom tijdens de Appelparade naar landgoed De Olmenhorst en eet op appelhout gerookte beekridder (en natuurlijk nog veel meer) tijdens de delicious.lunch.

delicious. juni ligt nu in de winkel. Abonneren? Dat kan hier.

promobeeld